ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
VIRAL

Alexa: Τίτλοι τέλους για αμφιλεγόμενη πλατφόρμα ανάλυσης και κατάταξης ιστοσελίδων μετά από 26 χρόνια

0

Παρελθόν αποτελεί το Alexa Traffic Rank, η αμφιλεγόμενη πλατφόρμα ανάλυσης και κατάταξης ιστοσελίδων, που μετρά 26 χρόνια ζωής.

Η πλατφόρμα βάζει οριστικό τέλος στις δραστηριότητές της.

Το 1996, η ιδέα της δημιουργίας μιας πλατφόρμας η οποία θα αναλάμβανε όχι μόνον την καταγραφή και την κατάταξη αλλά και την ενδελεχή ανάλυση των ιστοσελίδων του Παγκόσμιου Ιστού τάραξε τα νερά της Silicon Valley.
250 εκατ. δολάρια για το Alexa

Η συνέχεια βέβαια δεν ήταν η ανάλογη, παρά το γεγονός ότι o δαιμόνιος Τζεφ Μπέζος έσπευσε να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρείας, δαπανώντας για τον σκοπό αυτό 250 εκατομμύρια δολάρια. Από το 2009, οι δραστηριότητες της Alexa περιορίστηκαν στην ανάλυση και την κατάταξη των δικτυακών τόπων, σε μια προσπάθεια να εξαργυρώσει το γεγονός ότι αποτέλεσε την πρώτη και για αρκετά χρόνια τη μοναδική υπηρεσία στον τομέα αυτό.

Με τη δύναμη της Amazon, το Alexa Traffic Rank επιχείρησε να επιβάλει τους δικούς της νόμους, υποχρεώνοντας με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τις ιστοσελίδες να συνδράμουν την προσπάθειά της να αποκτήσει έναν ηγετικό ρόλο σε μια ταχύτητα αναπτυσσόμενη ψηφιακή αγορά.

Το τέλος της πλατφόρμας

Στις 8 Δεκεμβρίου του 2021, το Alexa με μια σύντομη αλλά περιεκτική ανακοίνωσε γνωστοποιούσε το οριστικό τέλος των δραστηριοτήτων του, ορίζοντας ως καταληκτική ημερομηνία την 1η Μαΐου του 2022.

ethnos.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ