ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
VIRAL

Route 66: Η χιλιοτραγουδισμένη διαδρομή των 3.900 χιλιομέτρων που διασχίζει 8 πολιτείες των ΗΠΑ

0

Η διασημότερη διαδρομή του πλανήτη, η Route 66 στις ΗΠΑ είναι μια μαγευτική διαδρομή 3.900χλμ περίπου, που ξεκινά από το Σικάγο και καταλήγει στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια. Και σήμερα η Google τιμάει αυτό τον αυτοκινητόδρομο με ένα Doodle.

Έχει δώσει το όνομα της σε δεκάδες ταινίες και τραγούδια, έχει αγαπηθεί από επισκέπτες σε όλο τον κόσμο και ιδρύθηκε στις 11 Νοεμβρίου του 1926. H Route 66 έχει μήκος 3,948 χιλιόμετρα, και διασχίζει 8 πολιτείες των ΗΠΑ: Ιλινόις, Μισούρι, Κάνσας, Οκλαχόμα, Τέξας, Νέο Μεξικό, Γιούτα, Αριζόνα, Νεβάδα και Καλιφόρνια.

Η Route 66 εγκαινιάστηκε έναν αιώνα περίπου πριν από το σήμερα, το 1926, χαρτογραφώντας ένα νέο οδικό δίκτυο από ήδη προϋπάρχοντες δρόμους, με μοναδική αλλαγή να αποτελεί η ενιαία σηματοδότηση αυτών των δρόμων ως Route 66, έτσι ώστε να παρακαμφθεί η ασυνέχεια της διαδρομής όταν οι οδηγοί περνούσαν τα σύνορα μεταξύ των πολιτειών.

Ο δρόμος χρησιμοποιήθηκε ιδιαίτερα κατά τις δεκαετίες του 50’ και του 60’ από χιλιάδες Αμερικάνους τουρίστες που επιθυμούσαν να επισκεφτούν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους δημοφιλή αξιοθέατα, όπως η Disneyland και το Grand Canyon.

Παρ' όλο που ο Route 66 τέθηκε εκτός λειτουργίας το 1985, αφού τον αντικατέστησαν πέντε νέοι διαπολιτειακές λεωφόροι, πολλές οργανώσεις έκαναν εκστρατεία για τη διατήρηση του δρόμου προς τιμήν της ιστορικής του σημασίας.

Ως αποτέλεσμα αυτών των εκστρατείων, τμήματα του Route 66 διατηρήθηκαν ως κρατικοί ή εθνικοι δρόμοι και έτσι οι ταξιδιώτες, σήμερα, μπορούν ακόμα να βρουν πολλά αυθεντικά καταστήματα από την εποχή της ακμής του ιστορικού αυτοκινητόδρομου.

ethnos.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ