ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
VIRAL

Το μικροσκοπικό νησί της Αττικής που «βούλιαξε» από το ιικό φορτίο

0

Σε ένα μικροσκοπικό νησί της Αττικής, με το όνομα Ψυττάλεια γίνονται οι περίφημες μετρήσεις που ακούμε καθημερινά από τα ΜΜΕ.

Η ομάδα Up Stories χάρη την πολύτιμη βοήθεια του φίλου G-fly όπου και μας παραχώρησε τα εναέρια πλάνα του αποκαλύπτει σε ενα πολύ μεγάλο μέρος των κατοίκων του λεκανοπεδίου που δεν γνώριζαν μέχρι σήμερα το μικροσκοπικό μεν αλλά τεράστιας σημασίας για την καθημερινότητα των κατοίκων της Αττικής νησάκι με το όνομα Ψυττάλεια.

Η Ψυττάλεια βρίσκεται κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής από τον Πειραιά, το Κερατσίνι, την Δραπετσώνα και το Πέραμα. Στην πραγματικότητα είναι το μοναδικό νησάκι που χωρίζει την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά από την Σαλαμίνα και η λειτουργία του ως Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων είναι τόσο κομβική για την Αττική που πολλοί την χαρακτηρίζουν και ως το «Νεφρό της Αττικής».

Τις ημέρες που προηγήθηκαν με την τρομακτική εκτίναξη των κρουσμάτων λόγω της παραλλαγής Όμικρον και την αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής η Ψυττάλεια θα λέγαμε πως «βούλιαξε» από το ιικό φορτίο που οι επιστήμονες ανίχνευαν με τις μετρήσεις τους στα λύματα.

iefimerida.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ