ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
VIRAL

Πόσο ύψος έχει η ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο - Σε ποια χώρα ζει

0

Έχει ύψος 2,15 μέτρα και είναι επίσημα η ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο. Ο λόγος για την Rumeysa Gelgi, η οποία ζει στην Τουρκία. Το όνομά της περιλαμβάνεται πλέον στο Βιβλίο με τα Ρεκόρ Γκίνες.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα στην εφημερίδα «Independent», η Τουρκάλα έχει σύνδρομο Weaver, το οποίο προκαλεί υπερανάπτυξη, επηρεάζοντας μεταξύ άλλων τα οστά της.

Το 2014 είχε ανακηρυχθεί η ψηλότερη εν ζωή έφηβη του πλανήτη. Ήταν η πρώτη φορά που μπήκε στο βιβλίο με τα Ρεκόρ Γκίνες. Από εκείνη τη χρονιά και μετά η πανύψηλη γυναίκα χρησιμοποίησε τη φήμη που δημιουργήθηκε γύρω από το όνομά της για να στηρίξει άτομα με σπάνιες παθήσεις.

Η Rumeysa Gelgi αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και μετακινείται τις περισσότερες φορές, χρησιμοποιώντας ένα αναπηρικό αμαξίδιο.

Η ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο και το body positive μήνυμα που στέλνει

Σε δηλώσεις της η Rumeysa Gelgi στέλνει μήνυμα προς όλους τους ανθρώπους να αποδεχτούν τον εαυτό τους όπως είναι, να αγαπήσουν το σώμα τους και να «συμφιλιωθούν» με την εξωτερική τους εμφάνιση. Ελπίζει, μάλιστα, η ίδια να αποτελέσει το ζωντανό παράδειγμα που θα «εμπνεύσει άλλους ανθρώπους να αποδεχτούν τον εαυτό τους».

«Κάθε μειονέκτημα μπορεί να μετατραπεί σε πλεονέκτημα, οπότε αποδεχτείτε τον εαυτό σας για αυτό που είστε. Να έχετε επίγνωση των δυνατοτήτων σας και να κάνετε ό, τι καλύτερο μπορείτε» αναφέρει η ψηλότερη γυναίκα του κόσμου.


«Το ακατανίκητο πνεύμα της αποτελεί πηγή έμπνευσης» δήλωσε ο Craig Glenday, αρχισυντάκτης των Ρεκόρ Γκίνες, επισημαίνοντας ότι ήταν «τιμή του» να τη συναντήσει ξανά. «Η κατηγορία των πιο ψηλών γυναικών δεν "αλλάζει χέρια" πολύ συχνά, οπότε είμαι ενθουσιασμένος που θα μοιραστώ αυτά τα νέα με τον κόσμο» υπογράμμισε.


Οι ψηλότεροι άνθρωποι στον κόσμο - Πόσο ύψος είχαν

Σύμφωνα με το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, η ψηλότερη γυναίκα που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία ήταν η Ζενγκ Τζινλιάν από την Κίνα. Είχε ύψος 2,46 μέτρα και άφησε την τελευταία της πνοή το 1982.

Ο ψηλότερος άνθρωπος όλων των εποχών ήταν ο Αμερικανός Ρόμπερτ Γουόντλου, που έφτασε τα 2,72 μέτρα. Έπασχε από υπερέκκριση αυξητικής ορμόνης και πέθανε το 1940, σε ηλικία μόλις 22 ετών.

Ο ψηλότερος εν ζωή άνθρωπος στον κόσμο είναι ο Σουλτάν Κοσέν, ο οποίος ζει επίσης στην Τουρκία. Το ύψος του φθάνει τα 2,51 μέτρα. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Αύγουστο πέθανε ο ψηλότερος άνδρας στις ΗΠΑ.

athensvoice.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ