ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
VIRAL

Αστροναύτης καταγράφει το πιο εντυπωσιακό σέλας που έχετε δει

0

Η θέα που έχουν οι αστροναύτες από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό σίγουρα είναι μοναδική, αλλά ένα συγκεκριμένο φαινόμενο ποτέ δεν παύει να τους εκπλήσσει. Ο αστροναύτης της ESA, Thomas Pesquet, μοιράστηκε στο Twitter μία εντυπωσιακή φωτογραφία της Γης από ύψος 402 χιλιομέτρων και πρόκειται για μία από τις εντυπωσιακότερες εικόνες που έχουν καταγραφεί από τον ISS.

Η φωτογραφία καταγράφηκε στις 20 Αυγούστου. Σε αυτήν εμφανίζεται η Γη, η οποία είναι περιτυλιγμένη με πράσινες “κορδέλες”. Το πράσινο φως αναμιγνύεται με το λευκό των σύννεφων και το μπλε της θάλασσας, ενώ στον ορίζοντα διακρίνεται και το ύψος που έχει το σέλας πάνω από την ατμόσφαιρα. Ο λόγος που φαίνονται όλα τόσο καθαρά, είναι επειδή έχει πανσέληνο και η Σελήνη φωτίζει τη σκοτεινή πλευρά της Γης.

 

Το πλήρωμα της αποστολή Inspiration4 της SpaceX απάντησε στο tweet λέγοντας πως είδαν και αυτοί το σέλας αλλά όχι τόσο έντονο.

Η αστροναύτης της NASA, Megan McArthur είχε δηλώσει τον προηγούμενο μήνα στο Business Insider:

Δε με εξέπληξε το σέλας, αλλά με κατέπληξε το πόσο εντυπωσιακό είναι πραγματικά και πόσο καθηλωτικό ήταν να το βλέπω με τα ίδια μου τα μάτια.

unboxholics.com

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ