ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
VIRAL

Η στιγμή που κόβει την ανάσα: Καρχαρίας διαπερνά κλουβί με τον δύτη να βρίσκεται μέσα (Video)

0

Ένα βίντεο του 2016 που τραβήχτηκε κοντά στο ηφαιστειακό νησί Guadalupe, που βρίσκεται 241 χιλιόμετρο από τη δυτική ακτή της χερσονήσου Μπάχα Καλιφόρνια του Μεξικό, έχει έρθει και πάλι στο προσκήνιο.

Το βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες και πάλι τον γύρο του διαδικτύου, συγκεντρώνοντας πάνω από 36 εκατομμύρια προβολές. Πρόκειται για την στιγμή που ένας γιγαντιαίος καρχαρίας χτυπάει με δύναμη ένα μεταλλικό κλουβί κατάδυσης, με τον δύτη να βρίσκεται μέσα σε αυτό.

Ο λευκός καρχαρίας μήκους 13 μέτρων, αρχικά αρπάζει το δόλωμα που βρίσκεται μέσα στη θάλασσα, στη συνέχει χτυπάει με δύναμη και εισβάλει στο ατσάλινο κλουβί που βρίσκεται μέσα ο δύτης. Ο καρχαρίας συνεχίζει να χτυπάει με δύναμη το κλουβί και τότε ένας από τους εργάτες ανοίγει την πόρτα έτσι ώστε το γιγαντιαίο πλάσμα να βγει στην επιφάνεια και να απελευθερωθεί.

Ο καρχαρίας καταφέρνει να ξεφύγει, ωστόσο τα επόμενα δευτερόλεπτα είναι συγκλονιστικά καθώς οι εργάτες που βρίσκονται απ΄έξω περιμένουν να δουν σε τι κατάσταση βρίσκεται ο δύτης που βρίσκεται ακόμα στο κλουβί.

Λίγο αργότερα ο δύτης βγαίνει, χτυπώντας το κεφάλι του ως σήμα προκειμένου να καταλάβουν ότι είναι καλά. «Αυτοί είναι φοβεροί καρχαρίες που δαγκώνουν μεγάλα κομμάτια τόνου τα οποία είναι δεμένα σε σκοινί. Όταν ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας δαγκώσει κάτι, τυφλώνεται προσωρινά. Δεν μπορεί να κολυμπήσει προς τα πίσω.

Έτσι αυτός ο καρχαρίας έπεσε στο δόλωμα, χτύπησε κατά λάθος στο πλάι του κλουβιού, πιθανότατα μπερδεύτηκε και δεν μπόρεσε να κολυμπήσει προς τα πίσω, με αποτέλεσμα να σπρώξει και σπάσει τη μεταλλική ράγα του κλουβιού», εξηγεί κάτω από το βίντεο ειδικός.

Όσο για την αντίδραση του δύτη, ανέφερε: «Ο δύτης είναι έμπειρος, παρέμεινε ήρεμος όταν ο καρχαρίας βρέθηκε στο κλουβί. Κολύμπησε ψύχραιμα και ανέβηκε στην επιφάνεια του νερού. Επίσης το πλήρωμα του σκάφους έκανε εξαιρετική δουλειά σηκώνοντας την πόρτα του κλουβιού για να βγει ο καρχαρίας».

gazzetta.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ