ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
VIRAL

Η πόλη του μέλλοντος: Δισεκατομμυριούχος δημιουργεί βιώσιμη πόλη 400 δισ. στην έρημο

0

Τα μεγαλόπνοα σχέδια του αποκάλυψε δισεκατομμυριούχος ώστε να δημιουργήσει την «πιο δίκαιη και χωρίς αποκλεισμούς» πόλη, στην… έρημο! Ο επιχειρηματίας Marc Lore μοιράστηκε το όραμά του για την Telosa - ένα όνομα που προέρχεται από την ελληνική λέξη «Telos», την οποία ερμηνεύει ως τον «υψηλότερο σκοπό». Φυσικά όλο αυτό το εγχείρημα θα στοιχίσει αρκετά, υπολογίζει στα 400 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Θα είμαστε η πιο ανοιχτή, η πιο δίκαιη και η πόλη χωρίς αποκλεισμούς» ανέφερε αρχικά ο Lore που ανέλυσε πως η πόλη που θα διαχειρίζεται την οικονομία της, θα είναι ένα κοινοτικό κληροδότημα από το οποίο οι κάτοικοι θα μπορούν να αγοράσουν τη γη για τα σπίτια τους.
Προτεραιότητα οι πεζοί και τα ποδήλατα

Παρουσίασε μάλιστα γραφικές απεικονίσεις για το πως θα δείχνει η πόλη, οι οποίες είναι αξιοζήλευτες, καθώς ανάμεσα στα κτίρια, δεν λείπει το πράσινο, οι λίμνες, οι χώροι αναψυχής κτλ. Συν τοις άλλοις, κάνει λόγο για μία πόλη στην οποία θα έχουν προτεραιότητα οι πεζοί και τα ποδήλατα.

Μιλώντας στο Bloomberg BusinessWeek, ο Lore είπε: «Αν πήγαινες στην έρημο όπου η γη δεν άξιζε τίποτα ή άξιζε πολύ λίγο και δημιουργούσες ένα ίδρυμα που θα είχε στην ιδιοκτησία του τη γη. Οι άνθρωποι θα μετακινούνταν εκεί και θα έχτιζαν τα σπίτια τους. Εμείς θα χτίζαμε μία από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου και το ίδρυμα θα μπορούσε να αξίζει ένα τρισεκατομμύριο δολάρια».

Ο Marc Lore πιστεύει ότι η πόλη του μέλλοντος θα επιτρέψει στους κατοίκους της να αντιμετωπίσουν το ζήτημα του αυξανόμενου χάσματος πλούτου που παρατηρείται στις ΗΠΑ (και όχι μόνο), το οποίο- όπως πιστεύει «θα ρίξει την Αμερική».


Μέχρι το 2030 η πρώτη φάση

Η πρώτη φάση του σχεδίου αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2030 και θα επιτρέψει σε 50.000 κατοίκους να ζήσουν σε περίπου 1.500 στρέμματα γης με κόστος 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τις επόμενες τέσσερις δεκαετίες, η πόλη θα αυξηθεί σε 150.000 στρέμματα με πέντε εκατομμύρια κατοίκους. Για να να επιτευχθεί αυτό, η «Telosa» θα χρειαστεί χρηματοδότηση 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όσο για την τοποθεσία; Μέχρι στιγμής, δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά οι εμπνευστές αναζητούν τοποθεσίες στη Νεβάδα, τη Γιούτα, το Αϊντάχο, την Αριζόνα και το Τέξας.

gazzeta.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ