ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
VIRAL

Ιταλός καλλιτέχνης βρήκε αγοραστή για… αόρατο άγαλμα και το πούλησε 15.000 ευρώ

0

Ένας Ιταλός καλλιτέχνης, ο Salvatore Garau, γνωστός για τις εκκεντρικές δημιουργίες του κατόρθωσε να βρει αγοραστή για ένα αόρατο άγαλμα, ο οποίος μάλιστα έδωσε κάτι λιγότερο από 15.000 ευρώ για να το αποκτήσει.

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης σε συνέντευξή του στη lanuovasardegna.it, απαντώντας σε ερώτηση για την κριτική που του ασκείται για τις αόρατες δημιουργίες του, ανέφερε ότι ο μεγαλύτερος σάλος είχε προκληθεί όταν μια αόρατη δημιουργία του, από τις λίγες που φτιάχνει για ιδιώτες, είχε πουληθεί σε δημοπρασία για ποσό που φτάνει σχεδόν τις 15.000 ευρώ (14.820 ευρώ για την ακρίβεια).

Πρόκειται για το άγαλμα «Io Sono» (εγώ είμαι). Όπως αναφέρει ο καλλιτέχνης: «Το πιστοποιητικό που βεβαιώνει την ύπαρξη του αόρατου έργου αγοράστηκε πριν από ένα χρόνο από ιδιώτη έναντι 3.000 ευρώ. Στη συνέχεια αποφάσισε να το θέσει σε δημοπρασία, και το Art-Rite house αποφάσισε να κάνει το πείραμα με επιτυχία καθώς η τιμή έχει υπερδιπλασιαστεί».

Σε ερώτηση τι θα μπορούσε να ωθήσει κάποιον να αγοράσει ένα αόρατο έργο, ο καλλιτέχνης, απάντησε πως θεωρεί πως αυτό έχει να κάνει με τη μόδα που υπάρχει τελευταία και σχετίζεται με την απόκτηση άυλων έργων, όπως αυτά που πωλούνται ως NFT (ψηφιακό πιστοποιητικό ιδιοκτησίας).

Μάλιστα ο Garau τον προηγούμενο μήνα παρουσίασε μια ακόμα αόρατη δημιουργία με την ονομασία «Ο Βούδας σε στοχασμό», που βρίσκεται στην Piazza della Scala στο Μιλάνο, κοντά στην είσοδο της Gallerie d’Italia.

https://www.instagram.com/p/CO8mtPMKJiN/?utm_source=ig_embed

newsbeast.gr

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ