ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
VIRAL

Ταξίδι με ζύγισμα: Οι εταιρείες μπορεί να ζητάνε το βάρος του επιβάτη πριν μπει στο αεροπλάνο

0

Νέοι κανόνες ασφαλείας – ή και διάκρισης – θα έλεγε κανείς μπορεί να οδηγήσουν τις εταιρείες να ζυγίζουν τους επιβάτες στο αεροπλάνο

Με ανέβασμα στη ζυγαριά ή με δήλωση του βάρους μας μπορεί να μας επιβιβάζουν στο αεροπλάνο οι αεροπορικές εταιρείες για να κάνουμε το ταξίδι μας, κι αν όχι σε όλο τον κόσμο, στις ΗΠΑ ίσως είναι αρκετά πιθανό.

Με βάση ρεπορτάζ του FOX5 έχει χτυπήσει καμπανάκι για την παχυσαρκία στις ΗΠΑ και σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται, ίσως οι φροντιστές και οι αεροσυνοδοί να πρέπει στο μέλλον να έχουν να τσεκάρουν και το βάρος των επιβατών!

Αν ισχύσει κάτι τέτοιο θα γίνεται για πτήσεις με μικρά αερoπλάνα, όπου απαιτούνται ισορροπίες για επιβάτες, αποσκευές και προσωπικό.

Το βάρος θα δίνεται προαιρετικά, έτσι ώστε αν ένας επιβάτης αρνηθεί, να ρωτάται ή να μετράται κάποιος άλλος. Το βάρος ενός μέσου ενήλικα επιβάτη υπολογίζεται στα 77 κιλά το καλοκαίρι και αναμένεται πλέον αυτή η τιμή να αυξηθεί και το βάρος του μέσου επιβάτη να θεωρούνται τα 86 κιλά.

Η οδηγία δεν είναι σαφές αν θα υλοποιηθεί με ζύγισμα τυχαίων επιβατών στο αεροδρόμιο ή με δήλωση δική τους για το πόσο ζυγίζουν.

reader.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ