ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
VIRAL

Νέα βίντεο-έρευνα εξηγεί γιατί χαλάει εύκολα το DualSense του PS5

0

Η iFixit, μια εταιρία ευρέως γνωστή για τους δωρεάν διαδικτυακούς οδηγούς επισκευής της, δημοσίευσε μια βίντεο-έρευνα που αναλύει σε βάθος το joystrick drift του DualSense χειριστηρίου που έχει αρχίσει να γίνεται πονοκέφαλος για τους κατόχους PS5.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, έπειτα από αμέτρητες αναφορές χρηστών, διαπιστώθηκε πως το DualSense χειριστήριο του PS5 είναι αρκετά επιρρεπές σε ‘drifting’ και έτσι ένα δικηγορικό γραφείο κατέθεσε μαζική αγωγή κατά της Sony. Τι είναι όμως το ‘drifting’; Πρακτικά το χειριστήριο ανιχνεύει μόνο του κίνηση του joystick προς κάποια κατεύθυνση, χωρίς ο χρήστης να κάνει τίποτα. Αυτό σημαίνει πως το controller πρακτικά γίνεται άχρηστο, αφού είναι κολλημένο μόνιμα προς μια κατεύθυνση και ο παίκτης δε μπορεί να ελέγξει σωστά τον χαρακτήρα ή την κάμερα.

To iFixit, λοιπόν, αποσυναρμολόγησε ένα DualSense και διαπίστωσε πως γίνεται χρήση των ίδιων joysticks που υπάρχουν και στα DualShock 4 και Xbox One χειριστήρια. Το συγκεκριμένο έτοιμο hardware σημειώνεται πως έχει μια “μακρά ιστορία προβλέψιμων προβλημάτων που μπορούν εύκολα να αποφευχθούν”. Η έρευνα της εταιρίας επισημαίνει πως το joystick μπορεί σε περίπου 400 ώρες παιχνιδιού να ξεπεράσει το προσδόκιμο ζωής του, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.

Η πιθανότερη αιτία του προβλήματος είναι η αλλοίωση του υλικού που υπάρχει στα ποτενσιόμετρα του joystick. Βέβαια, αυτό μπορεί να συμβεί και από χαλάρωση του ελατηρίου που επαναφέρει το stick στο κέντρο ή και από σκόνες και άλλα ανεπιθύμητα σωματίδια που μπαίνουν με τη χρήση εντός του χειριστηρίου.

Η αντικατάσταση των joysticks από κάποιον καταναλωτή σημειώνεται πως έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας, αφού απαιτεί δεξιότητες ηλεκτρικής συγκόλλησης. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε το εν λόγω βίντεο, το οποίο παρέχει περισσότερες πληροφορίες.

unboxholics.com

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ