ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
VIRAL

Σιγκαπούρη: Λιονταράκι γεννήθηκε με τεχνητή γονιμοποίηση

0

O Ζωολογικός Κήπος της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε σήμερα τη γέννηση του μικρού Σίμπα, ενός λιονταριού που γεννήθηκε με τη μέθοδο της τεχνητής γονιμοποίησης για πρώτη φορά στη Σιγκαπούρη.

Η Wildlife Reserves Singapore, που διαχειρίζεται τα ζωολογικά πάρκα της χώρας, έκανε γνωστό ότι ο μικρός Σίμπα ήρθε στη ζωή τον περασμένο Οκτώβριο. Τον Σίμπα μεγαλώνει η μαμά του, η Κάιλα, αλλά δεν θα γνωρίσει τον πατέρα του, τον Μουσάφα, ένα λιοντάρι της Αφρικής που πέθανε αφότου είχε γίνει η τεχνητή γονιμοποίηση.

«Ο Μουσάφα έζησε ως την προχωρημένη ηλικία των 20 ετών, αλλά δεν είχε κάνει λιονταράκια όσο ζούσε διότι η επιθετική του συμπεριφορά δεν είχε επιτρέψει να ζευγαρώσει επιτυχώς με θηλυκά», διευκρινίζει η Wildlife Reserves Singapore στην ανακοίνωσή της. Οι γεννήσεις λιονταριών με τεχνητή γονιμοποίηση είναι ακόμη σπάνιες. Η πρώτη επιτυχημένη τεχνητή γονιμοποίηση που επέτρεψε την γέννηση δύο λιονταριών είχε γίνει το 2018 στην Νότια Αφρική.

Ο πληθυσμός των λιονταριών που ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον έχει μειωθεί κατά περισσότερο από 40% τις δύο τελευταίες δεκαετίες. Υπολογίζεται ότι 23.000 ως 39.000 είναι αυτά που εξακολουθούν να ζουν στη φύση, σύμφωνα με την Διεθνή Ένωση για την Διατήρηση της Φύσης.
Σχετικα

Το λιονταράκι, το οποίο εξακολουθεί μέχρι στιγμής να μεγαλώνει μαζί με τη μαμά του μακριά από τα μάτια των επισκεπτών, έχει αρχίσει τώρα να τρώει μικρά κομμάτια κρέας ενώ συνεχίζει να θρέφεται με γάλα.

 

https://www.facebook.com/watch/?v=925093561564308&t=13

 

athensvoice.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ