ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
VIRAL

Γερμανοί ερευνητές κάνουν παράλυτα ποντίκια να περπατήσουν ξανά

0

Παράλυτα ποντίκια με τραύματα στη σπονδυλική τους στήλη μπόρεσαν να περπατήσουν ξανά χάρη στις προσπάθειες Γερμανών ερευνητών, οι οποίοι χρησιμοποίησαν μία πρωτεΐνη την οποία εισήγαγαν στον εγκέφαλο των ποντικιών. Η πρωτεΐνη διέγειρε τα νευρικά κύτταρα των παράλυτων ποντικιών τα οποία ξεκίνησαν να αναγεννώνται.

    Το σπουδαίο σχετικά με την έρευνά μας, είναι πως η πρωτεΐνη δε χρησιμοποιήθηκε μόνο για να τονώσει τα νευρικά κύτταρα τα οποία αναγεννώνται, αλλά μεταφέρθηκε παραπέρα μέσω του εγκεφάλου. Έτσι, με μία σχετικά μικρή επέμβαση, διεγείραμε ένα πολύ μεγάλο αριθμό νεύρων για να αναγεννηθούν και αυτός είναι πραγματικά ο λόγος που τα ποντίκια περπατούν ξανά.

Τα τρωκτικά που έλαβαν τη θεραπεία ξεκίνησαν να περπατούν δύο με τρεις εβδομάδες αργότερα. Η ερευνητική ομάδα κοιτά μήπως υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω βελτίωση της θεραπείας, ενώ ετοιμάζεται και για επέκταση των δοκιμών σε θηλαστικά, όπως χοίρους, σκυλιά και πιθήκους.

    Έπειτα, αν λειτουργήσει σε αυτά, θα πρέπει να σιγουρευτούμε πως η θεραπεία είναι ασφαλής και για τους ανθρώπους. Αλλά αυτό θα πάρει σίγουρα πολλά χρόνια.

unboxholics.com

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ