ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
VIRAL

Πολωνία: Γεννήθηκε ρινόκερος για πρώτη φορά εδώ και 155 χρόνια

0

Με ανακούφιση υποδέχτηκαν οι διοικούντες τον Ζωολογικό Κήπο του Βρότσλαβ στην Πολωνία τα νέα ότι όλα πήγαν καλά και γεννήθηκε ρινόκερος.

Η Μαρούσκα, ένας ρινόκερος από την Ινδία, κυοφορούσε το ρινοκεράκι για 16 μήνες πριν τελικά το φέρει στον κόσμο στις 6 Ιανουαρίου 2021. Το ρινοκεράκι είναι θηλυκό και χαίρει άκρας υγείας.

Είναι η πρώτη φορά στα 155 χρόνια λειτουργίας του που ο Ζωολογικός Κήπος του Βρότσλαβ στην Πολωνία που υποδέχεται ένα μωρό ρινόκερου, όπως μετέδωσε το Ruptly. Σύμφωνα με την Τζαστίνα Νοβίτσκα, υπεύθυνη για τη φροντίδα των ζώων στις εγκαταστάσεις, είναι τα πρώτα γεννητούρια στην ιστορία του Ζωολογικού Κήπου.

Οι ινδικοί ρινόκεροι είναι πλέον σπάνιοι στην Άγρια Φύση. Κυνηγήθηκαν από λαθροθήρες για το κέρατό τους, το οποίο έφθανε σε μήκος τα 57 εκατοστά και γινόταν ανάρπαστο στη «μαύρη αγορά» χωρών στη Νοτιοανατολική Ασία, καθώς έχει συνδεθεί με την κινεζική ιατρική.

Ινδικοί ρινόκεροι υπάρχουν σε 66 ζωολογικούς κήπους και πάρκα ανά τον κόσμο. Εκτιμάται ότι σε όλο τον πλανήτη έχουν απομείνει 3.600.

athensvoice.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ