ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
VIRAL

Δείτε ένα μυστικό δωμάτιο αεροπλάνου

0

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι κάνουν οι αεροσυνοδοί και οι πιλότοι σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, όταν το μεγαλύτερο μέρος του επιβατικού κοινού κοιμάται ή παρακολουθεί κάποια ταινία;

Όσο αγχωτικό κι αν φαίνεται, τις περισσότερες φορές κοιμούνται και αυτοί, φυσικά πάντα σε βάρδιες. Μην ξεχνάτε ότι άνθρωποι είναι κι αυτοί και χρειάζονται κάποιες στιγμές ξεκούρασης για να γεμίσουν μπαταρίες και να διατηρήσουν την απαραίτητη ενέργεια, ώστε να είναι εντάξει απέναντι στα καθήκοντά τους.

Αυτό γίνεται σε μυστικά δωμάτια, μη ορατά ή προσβάσιμα από το κοινό. Στα περισσότερα αεροπλάνα αυτά τα μυστικά δωμάτια ύπνου κρύβονται πίσω από το πιλοτήριο, πάνω από την πρώτη θέση ή κάτω από τους επιβάτες. Οι είσοδοί τους μπορεί να ποικίλλουν και το προσωπικό να οδηγείται σε αυτά μέσα από μυστικές σκάλες που αποκαλύπτονται πίσω από πόρτες που μοιάζουν με ντουλάπια ή κάδους σκουπιδιών κ.α.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που μοιράστηκε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ο ταξιδιωτικός αναλυτής Zach Griff από την ιστοσελίδα The Points Guy, μετά την περιήγησή του σε ένα Boeing 787 Dreamliner της American Airlines, πρόκειται για μικροσκοπικούς χώρους που αν και είναι στριμωγμένοι και χαμηλοί, τα κρεβάτια τους είναι αρκετά άνετα.

https://www.instagram.com/p/CHfvg86BKdU/?utm_source=ig_embed

Σύμφωνα με την 30χρονη Kat Kamalani, αεροσυνοδό εδώ και πέντε χρόνια, και τις δηλώσεις της στο insider.com «το προσωπικό του αεροπλάνου μπορεί να κοιμάται κάτω από τα πόδια σας ή πάνω από το κεφάλι σας χωρίς να το αντιληφθείτε», περιγράφοντας τους συγκεκριμένους χώρους του αεροπλάνου ως «άνετους, αλλά πολύ στενούς και μικρούς», αναφέροντας ότι το κάθε μέλος του προσωπικού έχει το δικό του κλειδί για να ανοίγει την πόρτα, την οποία χαρακτήρισε ως «μικρή τρύπα».

Ορισμένα από αυτά τα μυστικά δωμάτια αποτελούνται από κουκέτες, ενώ άλλα είναι μονόκλινα. Διαθέτουν κουρτίνες μεταξύ των κρεβατιών, για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, φώτα ανάγνωσης, καθρέφτες και κρεμάστρες, καθώς και προσωπικό χώρο αποθήκευσης για τον καθένα. Συνήθως, είναι εξοπλισμένα με κουβέρτες και μαξιλάρια, ενώ κάποιες φορές ακόμη και με πιτζάμες. Σύμφωνα με το insider.com όλα διαθέτουν μια έξοδο κινδύνου η οποία οδηγεί στο κύριο μέρος του αεροσκάφους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, καθώς και ένα κιτ εξοπλισμού έκτακτης ανάγκης.

newsbeast.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ