ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
VIRAL

Εύβοια: Το μαγικό Νησί των Ονείρων που έμεινε μια χαμένη ευκαιρία

0

Το Πεζονήσι της Ερέτριας, γνωστό και ως "Νησί των Ονείρων", πρόκειται για ένα πολύ μικρό νησί στο οποίο μπορεί να πάει κανείς από την Ερέτρια... περπατώντας! Εξ ου και το όνομα "Πεζονήσι" φυσικά.

Βρίσκεται στην προέκταση του λιμανιού από την απέναντι μεριά του λιμένα, και οι παραλίες του είναι γαλανές και πεντακάθαρες.

Τη δεκαετία του '70, του '80 αλλά και αργότερα, λειτουργούσε στο νησάκι ξενοδοχείο και εστιατόρια, αλλά τα τελευταία χρόνια οι εγκαταστάσεις έχουν εγκαταλειφθεί. Περιλαμβάνει ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα που αποτελείται από δύο κεντρικά κτίρια, τα οποία στεγάζουν συνολικά 52 δωμάτια, 46 μπανγκαλόου, εγκαταστάσεις μίνι γκολφ, τένις, βόλεϊ και πινγκ πονγκ, πάρκινγκ 300 αυτοκινήτων, εστιατόριο και beach bar.

Κατά διαστήματα έχουν υπάρξει σκέψεις ενοικίασης των εγκαταστάσεων του νησιού σε ιδιώτη, ή αξιοποίησή τους από τη δημοτική αρχή, ωστόσο μέχρι τώρα έχουν "ναυαγήσει". Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να περπατήσετε στο "Νησί των Ονείρων" κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στην Ερέτρια και να απολαύσετε το υπέροχο τοπίο!

Μια προσπάθεια "αναβίωσης" έγινε πριν τέσσερα χρόνια, όταν μια ομάδα νέων ανθρώπων άνοιξαν τους 46 ξενώνες για να παρουσιαστεί η δουλειά καλλιτεχνών, σε 52 δωμάτια των μικρών σπιτιών που στέκουν διάσπαρτα στο νησί.

news247.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ