ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
VIRAL

To "King Otto" είναι η ταινία για το έπος του Euro 2004 - Δείτε το πρώτο trailer

0

Εκείνο το μαγικό καλοκαίρι δεν θα το ξεχάσει κανένας Έλληνας ποτέ. Όχι μόνο γιατί ήταν η χρονιά που οι Ολυμπιακοί Αγώνες επέστρεψαν στο σπίτι τους αλλά γιατί ένα μήνα πριν, στις 4 Ιουλίου του 2004, έγινε το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό θαύμα στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Η Εθνική Ελλάδος κατέκτησε το Euro 2004, νικώντας την Πορτογαλία με 1-0 στον τελικό, γράφοντας μια χρυσή σελίδα στα αθλητικά και μη δρώμενα της χώρας και έβγαλε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα στους δρόμους από άκρη σε άκρη της γης να πανηγυρίζει.

Έχουμε δει δεκάδες ντοκιμαντέρ και αφιερώματα στην τηλεόραση αλλά αυτή τη φορά, το "Έπος του Euro 2004" γίνεται και επίσημα ταινία, μέσα από τα μάτια του αρχιτέκτονα αυτής της ανεπανάληπτης -κυριολεκτικά- επιτυχίας του Όττο Ρεχάγκελ.

Το "King Otto" είναι το ντοκιμαντέρ που θα ακολουθήσει την πορεία του "Ρεχακλή" από τα χρόνια που αγωνιζόταν στη Γερμανία, εστιάζοντας στο γεγονός πως εγκατέλειψε τη χώρα του για να εργαστεί στην Ελλάδα και να την οδηγήσει στην κορυφή της Ευρώπης. Το πάθος, το σθένος και η επιμονή του ανθρώπου αυτού του προπονητή που ενέπνευσε εκείνη την θρυλική Εθνική ομάδα να ξεπεράσει τα όριά της παίρνουν σάρκα και οστά στην οθόνη σε σκηνοθεσία του ελληνοαμερικανού Christopher Andre Marks.

Μάλιστα, το ντοκιμαντέρ έχει και μια κοινωνικό-πολιτισμική οπτική, καθώς θέλει να αφηγηθεί και την ιστορία του πώς "δυο εκ διαμέτρου αντίθετες κουλτούρες ενώθηκαν, μίλησαν την ίδια γλώσσα και έγραψαν μαζί ένα νέο κεφάλαιο στην ελληνική μυθολογία."

Μην ξεχνάτε, άλλωστε, το σύνθημα που είχε ομάδα στο λεωφορείο της αποστολής στην Πορτογαλία, "Η Αρχαία Ελλάδα είχε 12 θεούς, η σύγχρονη έχει 11". Δείτε το πρώτο trailer παρακάτω, στο οποίο ο "Βασιλιάς Όττο" τραγουδά στα ελληνικά τον εθνικό ύμνο.

Το King Otto θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους το 2021.

unboxholics.com

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ