ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
VIRAL

Πήδηξαν μέσα σε αεροπλάνο την ώρα που αυτό πετούσε! (Video)

0

Ένα απίστευτο κόλπο έκαναν δύο wingsuit flyers που έκαναν BASE jump και μπήκαν σε αεροπλάνο την ώρα που ήταν στον αέρα.

Πρόκειται για τους Fred Fugen και Vince Reffet που κατάφεραν μέσω υπολογισμών να μπουν στο εσωτερικό αεροπλάνου που πετούσε πάνω από τις Ελβετικές Άλπεις. Το δίδυμο των Γάλλων πήδηξε από την κορυφή του Jungfrau, ενός από τα υψηλότερα βουνά της Ευρώπης και, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, ολοκλήρωσαν την... πτήση τους μέσα σε ένα αεροσκάφος τύπου Pilatus Porter.

Όπως είπαν οι δυο τους αργότερα σε συνέντευξη, ήθελαν να γιορτάσουν την 20η επέτειο του κατορθώματος του Patrick de Gayardona, ο οποίος το 1997 πήδηξε από αεροσκάφος με wingsuit και ξαναμπήκε στο αεροσκάφος καθώς αυτό πετούσε.

Όσον αφορά την προπόνησή τους, οι ίδιοι είπαν ότι αρχικά θεωρούσαν ότι θα ήταν πιο εύκολο, στην πορεία όμως συνειδητοποίησαν ότι ήταν δύσκολο και τεχνικά αλλά και πνευματικά.

«Έπρεπε να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι. Κάτα τη διάρκεια της πρώτης προπόνησης στην Ισπανία, ο Fred κατάφερε να πετάξει και να μπει στο αεροσκάφος, εγώ όμως απέτυχα και χτύπησα τα πλευρά μου. Ένα μήνα μετά, επανήλθαμε για ένα ακόμα session. Νιώθαμε καλύτερα και τα καταφέραμε. Το ολοκληρώσαμε συνολικά πέντε φορές».

Ερωτηθέντες πως είναι μπαίνεις σε αεροσκάφος με υψηλή ταχύτητα εξήγησαν: «Είναι φανταστικό αλλά και περίεργο! Έχουμε συνηθίσει να πηδάμε από το αεροσκάφος, αλλά σε αυτήν την περίπτωση έπρεπε να μπούμε στον αέρα. Πέφτεις και ξαφνικά δεν υπάρχει πλέον αέρας. Το συναίσθημα είναι πολύ περίεργο. Όταν είσαι στο αεροσκάφος και βλέπεις τον φίλο σου να πετάει όλο και πιο κοντά είναι πολύ εντυπωσιακό. Είναι πολύ έντονα τα συναισθήματα για εμάς γιατί έχουμε δουλέωει πολύ σκληρά για να τα καταφέρουμε».

e-daily.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ