ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
VIRAL

Το άθλημα ταχύτητας που εχει αφήσει τον κοσμο με το στομα ανοιχτό

0

Σίγουρα δεν έχετε δει ποτέ οδηγούς να αγωνίζονται με χλοοκοπτικά μηχανήματα. Όμως όχι μόνο είναι αλήθεια αλλά είναι μάλιστα και ένα άθλημα που μετράει 46 χρόνια ζωής.

Οι αγώνες χλοοκοπτικών ξεκίνησαν το 1973 από έναν Ιρλανδό τον Jim Gavin όταν συνειδητοποίησε ότι όλοι σχεδόν είχαν από ένα χλοοκοπτικό στο υπόστεγο του κήπου τους και ότι θα μπορούν να αγωνιστούν μεταξύ τους. Έτσι οργάνωσε τον πρώτο αγώνα περιμένοντας καμιά 8-9 συμμετέχοντες για να εμφανιστούν στο τέλος 80. Οι κύριοι στόχοι του αθλήματος ήταν να γίνεται για την πλάκα και το ευ αγωνίζεσθαι χωρίς χορηγούς, χρηματικό έπαθλο και τροποποίηση κινητήρων.

Σήμερα οι αγώνες πραγματοποιούνται σε όλη την Μεγάλη Βρετανία από την Ουαλία προς το Νόρφολκ, το Γιορκσάιρ και το Σάρρεϋ απο τον Μάιο έως τον Οκτώβριο.

Μάλιστα σε αγώνες έχει συμμετάσχει ο Derek Bell 5 φορές νικητής του Le Man όπως και ο John Barnard (σχεδιαστής της Ferrari F1).

Δείτε το video:

!function(r,u,m,b,l,e){r._Rumble=b,r[b]||(r[b]=function(){(r[b]._=r[b]._||[]).push(arguments);if(r[b]._.length==1){l=u.createElement(m),e=u.getElementsByTagName(m)[0],l.async=1,l.src="https://rumble.com/embedJS/u4"+(arguments[1].video?'.'+arguments[1].video:'')+"/?url="+encodeURIComponent(location.href)+"&args="+encodeURIComponent(JSON.stringify([].slice.apply(arguments))),e.parentNode.insertBefore(l,e)}})}(window, document, "script", "Rumble");

Rumble("play", {"video":"v4uqjr","div":"rumble_v4uqjr"});
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ