ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
VIRAL

Οδηγός Mercedes SLK ετών 107 (Video)

0

Ο Joe Newman είναι ένας συμπαθέστατος υπερήλικας από τη Φλόριντα. Όταν γεννήθηκε, είχε περάσει μόλις ένας χρόνος από το ναυάγιο του Τιτανικού και η Mercedes παρουσίαζε την 37/95. Μια απίστευτη κατασκευή για τα δεδομένα της εποχής, με έναν ατελείωτο τετρακύλινδρο κινητήρα 9.5 λίτρων και απόδοση 90-95 ίππων, που κινούσε τους πίσω τροχούς μέσω αλυσίδας και εξασφάλιζε τελική ταχύτητα 115 χλμ./ώρα. Το αυτοκίνητο ήταν αυτό εδώ

Από το 1913, όταν και ήρθε στη ζωή, ο Newman έζησε 2 Παγκόσμιους Πολέμους, οικονομικές κρίσεις, δολοφονίες Κένεντι, πετρελαϊκά κραχ, παιδιά των λουδουδιών, δεκαετία του 80 και πολλά ακόμα γεγονότα, που άλλαξαν το ρου της Ιστορίας. Αυτό που δεν άλλαξε στον ίδιο, είναι η αγάπη του για οδήγηση.

Σήμερα, στην «τρυφερή» ηλικία των 107 ετών, ο Αμερικανός «Μαθουσάλας» περνάει με επιτυχία τις απαραίτητες αξιολογήσεις και μπορεί να οδηγεί ακόμα! Το αυτοκίνητο που απολαμβάνει τις βόλτες του είναι μια Mercedes SLK 320 1ης γενιάς (R170), μοντέλο μετά το facelift του 2000. Στις προσταγές του δεξιού ποδιού έχει 215 ίππους και 310 Nm ροπής από τον V6 των 3.2 λίτρων, με το 5άρι αυτόματο κιβώτιο να στέλνει την ισχύ στους πίσω τροχούς και να επιταχύνει το γερμανικό roadster στα 100 χλμ./ώρα από στάση εντός 6,9 δλ., με την τελική να ξεπερνά τα 230 χλμ./ώρα.

Ο υπεραιωνόβιος παππούς από το Ιλινόις προτιμά να κινείται σε ρυθμό χαλαρής βόλτας, συνήθως με τη σύζυγό του στο διπλανό κάθισμα, η οποία σε λίγους μήνες κλείνει τα 100! Όπως δηλώνουν αμφότεροι, ο Newman είναι προσεκτικός οδηγός, τηρεί πάντα τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, δεν ξεχνά ποτέ να χρησιμοποιεί το φλας και προσέχει στις διασταυρώσεις. Και φυσικά, κατά δήλωση του ίδιου, είναι πολύ καλός οδηγός. Εμείς να του ευχηθούμε «καλές βόλτες», καθώς το «να τα εκατοστήσει» έχει καλυφθεί προ πολλού!

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ