ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
VIRAL

Φόρεσαν γυαλιά VR σε αγελάδες για να τους μειώσουν το άγχος

0

Μέχρι σήμερα έχουμε δει την εικονική πραγματικότητα να βρίσκει εφαρμογή στον χώρο της εκπαίδευσης, της διασκέδασης, του gaming και φυσικά του πορνό, αλλά στη Ρωσία το έχουν πάει ξεκάθαρα σε άλλο επίπεδο.

Όπως αναφέρει το Techgear, το Υπουργείο Γεωργίας και Τροφίμων ανακοίνωσε ότι σε μια φάρμα της επαρχείας Ramensky (Μόσχα) δοκιμάζεται η χρήση VR headset σε αγελάδες με σκοπό να εξετάσουν εάν με αυτόν τον τρόπο παράγουν περισσότερο γάλα. Η εικόνα που βλέπετε δεν είναι αποτέλεσμα επεξεργασίας, καθώς οι τύποι όντως έχουν φορέσει VR headsets στης αγελάδες της φάρμας…

Όπως αναφέρει το δίκτυο BBC, στις αγελάδες προβάλλεται η εικόνα ενός καλοκαιρινού βοσκοτόπου έτσι ώστε να νομίζουν ότι βρίσκονται σε διαφορετική εποχή απ’ ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της, αφού μπορεί να ανοίξει μια εντελώς διαφορετική αγορά για τα VR headsets σε σχέση με ό,τι γνωρίζουμε σήμερα.

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρεται χαρακτηριστικά:

Από παραδείγματα σε φάρμες άλλων χωρών έχει αποδειχτεί ότι η παραγωγή και η ποιότητα του γάλακτος βελτιώνεται δραματικά όταν οι αγελάδες βρίσκονται σε ήρεμο περιβάλλον.

Φανταστείτε σε λίγο καιρό να βολτάρετε στην εξοχή και να βλέπετε αγελάδες με VR headsets…Σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας που έλεγε και μια ψυχή...

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ