ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
VIRAL

Αρκουδάκι - μαξιλάρι μας χαστουκίζει όταν ροχαλίζουμε! - Βίντεο

0

Και όμως έγινε και αυτό. Ιάπωνες επιστήμονες δημιούργησαν ένα μαξιλάρι ρομπότ, το οποίο μας προστατεύει από το ροχαλητό αλλά και την υπνική άπνοια. Πόσες φορές δεν σας σκούντηξαν στον ύπνο σας για να αλλάξετε πλευρό, επειδή ροχαλίζετε; πόσες φορές η σύντροφος σας δεν έμεινε αποσβολωμένη να σας κοιτάζει ενώ κοιμόσασταν, επειδή φοβήθηκε που δεν άκουγε την αναπνοή σας;

Η αποφρακτική άπνοια ύπνου, αλλά και το ροχαλητό είναι καταστάσεις, όχι μόνο δυσάρεστες για όσους ...κοιμούνται δίπλα μας, αλλά και για εμάς τους ίδιους, αφού επιβαρύνουν τον οργανισμό, δεν τον αφήνουν να ξεκουραστεί, και μακροπρόθεσμα ενδέχεται να δημιουργήσουν καρδιαγγειακά και όχι μόνο προβλήματα.

Στην Ιαπωνία λοιπόν φαίνεται ότι βρήκαν μια λύση, που δεν απαιτεί χειρουργείο, ή μάσκα ύπνου. Ένα μαξιλάρι ρομπότ, που έχει τη μορφή ενός λούτρινου αρκούδου. Το αρκουδάκι το οποίο συνδέεται με ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή, μετράει κάθε στιγμή που κοιμόμαστε, τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα μας. Όταν διαπιστώσει ότι το οξυγόνο πέφτει και αρχίζει να εμφανίζεται κίνδυνος, το αρκουδάκι, μας χαϊδεύει απαλά στο πρόσωπο για να αλλάξουμε πλευρό.

Εάν η κατάσταση συνεχιστεί το αρκουδάκι λαμβάνει δραστικότερα μέτρα. Δεν μας χαϊδεύει, αλλά αρχίζει να μας ρίχνει ...σφαλιάρες. Για να λειτουργήσει το σύστημα θα πρέπει να συνδέσουμε τον δείκτη μας με το “οξύμετρο”, το οποίο μετράει το οξυγόνο στο αίμα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ