ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Βίντεο με τον πρώτο ασθενή με ασύρματο τσιπ εγκεφάλου έδωσε η Neuralink του Ίλον Μασκ

0

Βίντεο με τον ασθενή στον οποίο έγινε η πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση ασύρματου εγκεφαλικού εμφυτεύματος δημοσιοποίησε η εταιρεία νευροτεχνολογίας του Ίλον Μασκ, Neuralink.

Σε αυτό εμφανίζεται να παίζει διαδικτυακό σκάκι χρησιμοποιώντας μόνο το μυαλό του.

Πρόκειται για τον Νόλαντ Αρμπό 29 ετών,ο οποίος περιέγραψε ότι έμεινε παράλυτος από τους ώμους και κάτω σε ατύχημα κατάδυσης. Ακόμη αποκάλυψε ότι η χρήση του Neuralink έγινε «διαισθητική» μετά από εξάσκηση στη φαντασία της κίνησης του δρομέα στην οθόνη.
«Βασικά, ήταν σαν να χρησιμοποιούσα τη δύναμη στον κέρσορα και μπορούσα να τον κάνω να κινηθεί όπου ήθελα. Απλώς κοιτούσα κάπου στην οθόνη και αυτός κινούνταν εκεί που ήθελα, πράγμα που ήταν μια τόσο άγρια εμπειρία την πρώτη φορά που συνέβη», δήλωσε ο Αρμπό, αναφερόμενος στις υπερδυνάμεις που διαθέτουν οι Τζεντάι στις ταινίες Star Wars. «Είναι τρελό, πραγματικά είναι».

Ο Αρμπό δήλωσε ότι η χειρουργική επέμβαση για τη συσκευή ήταν «εξαιρετικά εύκολη» και ότι πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μια μέρα αργότερα.
«Δεν μπορώ καν να περιγράψω πόσο ωραίο είναι να μπορώ να το κάνω αυτό», είπε στο βίντεο.


«Δεν θέλω ο κόσμος να νομίζει ότι αυτό είναι το τέλος του ταξιδιού. Υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά να γίνει, αλλά έχει ήδη αλλάξει τη ζωή μου», δήλωσε.

Το βίντεο έρχεται σχεδόν τρία χρόνια αφότου η Neuralink δημοσίευσε ένα βίντεο που φαινόταν να δείχνει μια μαϊμού να παίζει το παιχνίδι Pong στον υπολογιστή με το μυαλό της.
Η Neuralink δεν είναι η πρώτη εταιρεία που χρησιμοποιεί ένα εμφύτευμα για να επιτρέψει σε έναν ασθενή να χρησιμοποιεί έναν υπολογιστή με τη σκέψη του.

Η εταιρεία Synchron με έδρα την Αυστραλία, η οποία χρησιμοποιεί μια λιγότερο επεμβατική τεχνική που δεν απαιτεί τομή στο κρανίο, εμφύτευσε τη συσκευή της σε έναν ασθενή τον Ιούλιο του 2022.

 

cnn.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ