ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Apple θα παράγει μαζικά τις δικές της οθόνες MicroLED για το iPhone

0

 Η Apple θα παράγει μαζικά τις δικές της οθόνες microLED προκειμένου να μειώσει την εξάρτησή της από τη Samsung και να αυξήσει τον δικό της έλεγχο στην αλυσίδα εφοδιασμού, θέτοντας τις βάσεις για την υλοποίηση του απώτερου στόχου της να φέρει τη συγκεκριμένη τεχνολογία στο iPhone .

Αυτό αναφέρει με αναλυτικό του δημοσίευμα το Nikkei Asia. Σύμφωνα με τις πηγές του πρακτορείου, η Apple έχει ξοδέψει τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την έρευνα και την ανάπτυξη microLED οθονών την τελευταία δεκαετία και μόλις ξεκινήσει η παραγωγή, η ίδια η Apple θα εκτελέσει το κρίσιμο βήμα "μαζικής μεταφοράς" της διαδικασίας κατασκευής, το οποίο περιλαμβάνει την τοποθέτηση τουλάχιστον δεκάδων χιλιάδων μικροσκοπικών microLED chips σε υποστρώματα.

Η εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάσει τα μικροσκοπικά microLED chips απευθείας σε wafers και θα συνεργαστεί με την ams-Osram για τα εξαρτήματα microLED, την LG Display για τα υποστρώματα και την TSMC για τα wafers 12 ιντσών. Η διαδικασία αυτή φέρεται να πραγματοποιείται στις μυστικές εγκαταστάσεις R&D της Apple στην πόλη Taoyuan που βρίσκεται στο βόρειο άκρο της Ταϊβάν.

Η Apple διαθέτει R&D ομάδες  που εργάζεται στο project στις ΗΠΑ, την Ταϊβάν και την Ιαπωνία και λέγεται ότι έχει σχεδιάσει όχι μόνο τα ολοκληρωμένα κυκλώματα για τις οθόνες microLED, αλλά και μέρος του ίδιου του εξοπλισμού παραγωγής για τον καλύτερο έλεγχο της διαδικασίας, επιτρέποντάς της να υιοθετήσει τελικά την τεχνολογία οθόνης σε προϊόντα που παραδοσιακά χρησιμοποιούν OLED πάνελ που παρέχονται κυρίως από τη Samsung και άλλους προμηθευτές.

Παρά την προεργασία της Apple, η παραγωγή οθονών microLED παραμένει πρόκληση και το κόστος κατασκευής είναι υψηλότερο, γι' αυτό και η εταιρεία θα ξεκινήσει την εξάπλωση της τεχνολογίας με το Apple Watch Ultra πριν τελικά ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή οθονών microLED για το iPhone.

«Το τελικό σχέδιο της Apple είναι να εισαγάγει τις τεχνολογίες στο iPhone, το οποίο είναι η βασική πηγή εσόδων της και έχει πολύ μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων, για να δικαιολογήσει τις επενδύσεις με την πάροδο των ετών, δήλωσε μία από τις πηγές που έχει δει δείγματα της οθόνης microLED της εταιρείας.

Η τεχνολογία οθόνης θα επέτρεπε μεγαλύτερη φωτεινότητα, μειωμένη κατανάλωση ενέργειας, βελτιωμένη αναλογία αντίθεσης και άλλα πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τα σημερινά iPhone που ενσωματώνουν OLED οθόνες.

Με το Apple Watch Ultra να μην αναμένεται να χρησιμοποιήσει microLED μέχρι το 2025, το πρώτο iPhone που θα υιοθετήσει την τεχνολογία είναι πιθανότατα ακόμα αρκετά χρόνια μακριά από την κυκλοφορία του. Και τα τέσσερα μοντέλα iPhone 15 που έρχονται αργότερα φέτος αναμένεται να διαθέτουν οθόνες OLED.
 

insomnia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ