ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Google θέλει να μετατρέψει το τηλέφωνό σας σε κάμερα αυτοκινήτου

0

Screenshots από μία αναβάθμιση που ετοιμάζει η Google έδωσε στη δημοσιότητα το 9to5Google, τα οποία δείχνουν πως τα Android τηλέφωνα θα μπορούν να λειτουργούν και ως κάμερες αυτοκινήτου. Η εσωτερική δοκιμή της εταιρίας ανέβηκε κατά λάθος στο Google Play όπου και εντοπίστηκε.

Η Personal Safety εφαρμογή θα επιτρέπει την καταγραφή συμπιεσμένου video στο background για έως και 24 ώρες, ακόμα και με την οθόνη απενεργοποιημένη, ενώ θα επιτρέπει και την ταυτόχρονη χρήση άλλων εφαρμογών όπως το Google Maps. Ο χρήστης θα μπορεί να ρυθμίσει και συγκεκριμένες εντολές, όπως την αυτόματη σύνδεση με κάποια Bluetooth συσκευή ή τη δυνατότητα έναρξης εγγραφής μόλις τεθεί σε λειτουργία το όχημα, ενώ θα υπάρχει επιλογή να μην καταγράφει ήχο αν δεν το επιθυμεί ο χρήστης. Τα videos που δε θα σώσει ο χρήστης, θα διαγράφονται μετά από τρεις μέρες.

Εφαρμογές dashcam υπάρχουν ήδη αρκετές σε Android και iOS, ωστόσο έχουν αρκετούς περιορισμούς στη χρήση του τηλεφώνου, γεμίζοντας το χώρο αποθήκευσής του, υπερθερμαίνοντάς το όσο χρησιμοποιείται, ενώ οι μικροδονήσεις μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στους μηχανισμούς οπτικής σταθεροποίησης της κάμερας.

Θεωρητικά η Google τα έχει σκεφτεί όλα αυτά πριν προσφέρει τη δική της native λύση. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα έρθει το νέο χαρακτηριστικό και σε ποια τηλέφωνα. Αν δεν περιορίζεται στα pixels όμως, σίγουρα θα είναι μία καλή χρήση για τα παλιά smartphones.

unboxholics.com

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ