ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το YouTube αναγκάζει ορισμένους χρήστες να απενεργοποιήσουν τους Adblockers τους

0

 Το YouTube παίρνει μέτρα κατά των χρηστών που είναι αποφασισμένοι να αποφεύγουν τις διαφημίσεις του και έδωσε σε ορισμένους από αυτούς τελεσίγραφο: απενεργοποιήστε το πρόγραμμα adblocker σας ή εγγραφείτε στο YouTube Premium.

Οι χρήστες που μπλοκάρουν τις διαφημίσεις και δεν επιλέγουν καμία από αυτές τις επιλογές, δεν θα μπορούν να παρακολουθούν κάποιο βίντεο στο YouTube.

Το μέτρο αποτελεί μέρος μιας περιορισμένης παγκόσμιας δοκιμής που πραγματοποιεί η εταιρεία για να διασφαλίσει ότι οι διαφημιζόμενοι θα συνεχίσουν να έχουν τις περισσότερες προβολές για τα χρήματά τους, αναφέρει η ιστοσελίδα Bleeping Computer. Η Alphabet, η μητρική εταιρεία του YouTube, ανέφερε ότι η δημοφιλής υπηρεσία streaming video παρουσίασε την τρίτη συνεχόμενη τριμηνιαία μείωση των διαφημιστικών εσόδων της στα τέλη Απριλίου, με αφορμή την ασταθή αγορά ψηφιακών διαφημίσεων και την ευρύτερη οικονομική αβεβαιότητα.

Τα μέτρα του YouTube κατά των adblockers εντοπίστηκαν από χρήστες του Reddit νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, στους οποίους εμφανίστηκε ένα pop-up παράθυρο που ανέφερε "Οι adblockers δεν επιτρέπονται στο YouTube" όταν προσπάθησαν να παρακολουθήσουν ένα βίντεο.

"Φαίνεται ότι μπορεί να χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων", αναφέρει το μήνυμα στο αναδυόμενο παράθυρο, σύμφωνα με ένα screenshot που μοιράστηκε στο r/YouTube. "Οι διαφημίσεις επιτρέπουν στο YouTube να παραμένει δωρεάν για δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Μπορείτε να μην βλέπετες διαφημίσεις αν γίνετε συνδρομητές στο YouTube Premium και οι δημιουργοί μπορούν να εξακολουθούν να πληρώνονται από τη συνδρομή σας".

Στη συνέχεια, δίνεται στους χρήστες η επιλογή να απενεργοποιήσουν τους adblockers ή να εγγραφούν στο YouTube Premium, το οποίο κοστίζει €8.49 το μήνα. Η συνδρομή YouTube Premium επιτρέπει στους συνδρομητές να παρακολουθούν το YouTube χωρίς διαφημίσεις, να αναπαράγουν βίντεο στο παρασκήνιο ενώ χρησιμοποιούν άλλες εφαρμογές στo smartphone ή το tablet του, επιτρέπει λήψεις χωρίς σύνδεση και παρέχει απεριόριση πρόσβαση στο YouTube Music.

Ένας εκπρόσωπος του YouTube δήλωσε στο Bleeping Computer ότι το αναδυόμενο παράθυρο ήταν αυθεντικό και μέρος ενός "μικρού πειράματος".

«Διεξάγουμε ένα μικρό πείραμα σε παγκόσμιο επίπεδο που προτρέπει τους θεατές με ενεργοποιημένους adblockers να επιτρέψουν τις διαφημίσεις στο YouTube ή να δοκιμάσουν το YouTube Premium», δήλωσε ο εκπρόσωπος. «Η ανίχνευση των adblockers δεν είναι κάτι καινούργιο ενώ και άλλοι εκδότες ζητούν τακτικά από τους χρήστες να απενεργοποιήσουν αυτές τις εφαρμογές».

Οι χρήστες στο Twitter αναμενόμενα εξοργίστηκαν για τις δοκιμές αποκλεισμού των adblockers, με τον όρο "adblock" να είναι ένα από τα θέματα που κυριαρχούσαν την περασμένη εβδομάδα. "Σταματήστε να επιβάλλετε τις διαφημίσεις στο λαιμό μου και ίσως σταματήσω να χρησιμοποιώ Adblocker. Πώς είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβουν αυτό οι ιστότοποι;" δήλωσε ο χρήστης του Twitter @Thunder_THR.

insomnia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ