ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ποιο ChatGPT; Νέα πανίσχυρη AI μπορεί να διαβάσει ολόκληρο βιβλίο σε δευτερόλεπτα!

0

Η Anthropic, μια ερευνητική εταιρία που δραστηριοποιείται στον τομέα τεχνητής νοημοσύνης και εργάζεται για τη δημιουργία αξιόπιστων και κατευθυνόμενων AI συστημάτων, ανακοίνωσε τώρα μια σημαντική και ομολογουμένως άκρως εντυπωσιακή αναβάθμιση για την δική βοηθό τεχνητής νοημοσύνης επόμενης γενιάς, την Claude.

Η Claude, η οποία παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του 2023 ως ανταγωνιστής του ChatGPT, είναι ικανή για μια ευρεία ποικιλία εργασιών, διατηρώντας παράλληλα υψηλό βαθμό αξιοπιστίας και προβλεψιμότητας. Για παράδειγμα, η Claude μπορεί να βοηθήσει σε περιπτώσεις χρήσης όπως περίληψη, αναζήτηση, δημιουργική και συνεργατική γραφή, ερωτήσεις και απαντήσεις, σε προγραμματισμό και πολλά άλλα.

Τώρα, η Anthropic λέει ότι έχει επεκτείνει κατά πολύ τον όγκο των πληροφοριών που μπορεί να επεξεργαστεί η Claude. Ειδικότερα, η Claude έκανε άλμα από το όριο των 9.000 tokens στα 100.000 tokens, που αντιστοιχούν σε περίπου 75.000 λέξεις. Ναι, αυτό είναι ένα πλήρες μυθιστόρημα!

Αυτό σημαίνει ότι η Claude μπορεί πλέον να διαβάσει ένα ολόκληρο βιβλίο σε δευτερόλεπτα και να δημιουργήσει περιλήψεις, αναλύσεις, απαντήσεις για ερωτήσεις ή άλλα αποτελέσματα με βάση το περιεχόμενο. Αυτό θα μπορούσε να έχει τεράστιες συνέπειες για την εκπαίδευση, την έρευνα, την ψυχαγωγία και άλλους τομείς, όπου η κατανόηση κειμένων είναι απαραίτητη.

Συγκριτικά, το πιο προηγμένο μοντέλο της OpenAI, το GPT-4 μπορεί να διαχειριστεί ως μέγιστο 32.000 tokens.

Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει:

Ο μέσος άνθρωπος μπορεί να διαβάσει 100.000 tokens κειμένου σε περίπου 5+ ώρες, και στη συνέχεια μπορεί να χρειαστεί σημαντικά περισσότερο χρόνο για να αφομοιώσει, να θυμηθεί και να αναλύσει αυτές τις πληροφορίες. Η Claude μπορεί τώρα να το κάνει αυτό σε λιγότερο από ένα λεπτό. Για παράδειγμα, φορτώσαμε ολόκληρο το κείμενο του The Great Gatsby στο Claude-Instant (72K tokens) και τροποποιήσαμε μια γραμμή ώστε να λέει ότι ο κ. Carraway ήταν "ένας μηχανικός λογισμικού που εργάζεται σε εργαλεία μηχανικής μάθησης στην Anthropic". Όταν ζητήσαμε από το μοντέλο να εντοπίσει τι ήταν διαφορετικό, απάντησε με τη σωστή απάντηση σε 22 δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με την Anthropic, η νέα αναβαθμισμένη έκδοση της Claude μπορεί να βοηθήσει με τα εξής:

  •     Να αφομοιώνετε, να συνοψίζετε και να εξηγείτε πυκνά έγγραφα, όπως οικονομικές καταστάσεις ή ερευνητικά έγγραφα.
  •     Να αναλύστε στρατηγικούς κινδύνους και ευκαιρίες για μια εταιρεία με βάση τις ετήσιες εκθέσεις της.
  •     Να αξιολογείτε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μιας νομοθεσίας.
  •     Να εντοπίζετε κινδύνους, θέματα και διαφορετικές μορφές επιχειρημάτων σε νομικά έγγραφα.
  •     Να διαβάζετε εκατοντάδες σελίδες τεχνικών λεπτομερειών κώδικα και να παίρνετε άμεσα απαντήσεις για τεχνικές ερωτήσεις
  •     Να δημιουργείτε γρήγορα πρωτότυπα ρίχνοντας μια ολόκληρη βάση κώδικα στην AI και να την αξιοποιείτε ή να την τροποποιείτε έξυπνα

unboxholics.com

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ