ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Instagram προσθέτει διαφημίσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης

0

 Σύντομα μπορεί να δείτε διαφημίσεις στο Instagram σε μέρη που δεν βλέπατε στο παρελθόν.

Η εφαρμογή που ανήκει στη Meta έχει αρχίσει να δοκιμάζει μερικές νέες τοποθετήσεις διαφημίσεων με σκοπό να δώσει στις επιχειρήσεις περισσότερους τρόπους να προωθούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Ένα από αυτά τα πειράματα τοποθετεί τις διαφημίσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης. Όταν κάνετε αναζήτηση για έναν συγκεκριμένο όρο στην εφαρμογή - ας πούμε "μακιγιάζ" - οι αναρτήσεις με την ένδειξη "χορηγία" θα εμφανίζονται στο feed που μπορείτε να μετακινηθείτε όταν πατήσετε σε κάποιο από τα πραγματικά αποτελέσματα. Στην ανακοίνωσή του, το Instagram δήλωσε ότι σχεδιάζει να επεκτείνει την τοποθέτηση διαφημίσων παγκοσμίως τους επόμενους μήνες.

Επιπλέον, η εφαρμογή έχει συνεργαστεί με ορισμένα brands για να δοκιμάσει μια μορφή που θα δίνει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να σας υπενθυμίζουν ή να σας ειδοποιούν για μελλοντικές εκδηλώσεις ή λανσαρίσματα. Όταν επιλέγετε τις "διαφημίσεις υπενθύμισης" της εφαρμογής για ένα συγκεκριμένο γεγονός, θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις από το Instagram μία ημέρα πριν, 15 λεπτά πριν και όταν ξεκινήσει η μετάδοση. Αυτές οι υπενθυμίσεις θα εμφανίζονται όπως κάθε άλλη ειδοποίηση του Instagram συμπεριλαμβανομένου της οθόνης κλειδώματος.

Οι διαφημίσεις είναι η καρδιά των εσόδων της Meta και η εισαγωγή νέων τρόπων για τις εταιρείες να τις αξιοποιούν σε νέες θέσεις εντός της εφαρμογής, δεν αποτελεί έκπληξη μετά από μια χρονιά που η εταιρεία είδε τα τριμηνιαία έσοδά της να συρρικνώνονται για πρώτη φορά. Για το τέταρτο τρίμηνο του 2022, για παράδειγμα, η Meta ανέφερε έσοδα από διαφημίσεις ύψους 31,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από 32,64 δισεκατομμύρια δολάρια για το ίδιο τρίμηνο του 2021. Τα διαφημιστικά της έσοδα σε ετήσια βάση ήταν επίσης μειωμένα, από 114,93 δισ. δολάρια το 2021 σε 113,64 δισ. δολάρια το 2022. Η Meta έχει σφίξει σοβαρά το ζωνάρι τους τελευταίους μήνες απολύοντας περισσότερους από 11.000 εργαζόμενους το Νοέμβριο στις πρώτες μαζικές απολύσεις της. Μόλις πριν από λίγες ημέρες, ο επικεφαλής της εταιρείας, Mark Zuckerberg ανακοίνωσε ότι η Meta θα απολύσει επιπλέον 10.000 εργαζόμενους και θα αναδιαρθρώσει τα τμήματά της τον Απρίλιο και τον Μάιο.

insomnia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ