ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Meta δίνει τέλος στην υποστήριξη NFT στο Facebook και το Instagram

0

 Η Meta τερματίζει την υποστήριξή NFT στο Facebook και το Instagram λιγότερο από ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση των σχεδίων της για παρουσία "ψηφιακών συλλεκτικών αντικειμένων" σε ολόκληρη την πλατφόρμα της.

Η ενημέρωση έρχεται καθώς το κοινωνικό δίκτυο έχει απολύσει χιλιάδες εργαζόμενους και έχει κλείσει πολλά projects εν μέσω αυτού που ο Mark Zuckerberg έχει περιγράψει ως "έτος αποτελεσματικότητας" της εταιρείας.

«Τερματίζουμε προς το παρόν τα ψηφιακά συλλεκτικά αντικείμενα (NFTs) για να επικεντρωθούμε σε άλλους τρόπους υποστήριξης των δημιουργών, των ατόμων και των επιχειρήσεων», έγραψε ο Stephane Kasriel, επικεφαλής του τμήματος Εμπορίου και Χρηματοοικονομικών Τεχνολογιών της Meta, σε μια ενημέρωση που μοιράστηκε στο Twitter. «Μάθαμε πάρα πολλά που θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε στα προϊόντα που συνεχίζουμε να δημιουργούμε για την υποστήριξη δημιουργών και επιχειρήσεων στις εφαρμογές μας, τόσο σήμερα όσο και στο metaverse». Πρόσθεσε ακόμα ότι η εταιρεία θα επικεντρωθεί αντ' αυτού σε "ευκαιρίες που δίνουν τα Reels για δημιουργία εσόδων" και σε «πληρωμές μηνυμάτων σε όλες τις επιχειρήσεις της Meta».

Η ενημέρωση έρχεται σχεδόν ακριβώς ένα χρόνο αφότου ο Zuckerberg ανέβηκε στη σκηνή του SXSW για να ανακοινώσει ότι το Instagram εργαζόταν για την υποστήριξη NFT, η οποία έκανε το ντεμπούτο της τον περασμένο Μάιο. Η εταιρεία ανακοίνωσε μια άλλη σημαντική επέκταση της λειτουργίας τον Νοέμβριο, όταν αποκάλυψε σχέδια που θα επιτρέπουν στους δημιουργούς να ανεβάσουν και να πωλούν τα συλλεκτικά αντικείμενα απευθείας στο Instagram.

Ο Kasriel δεν ανέλυσε τον λόγο για τον οποίο η Meta κάνει πίσω σε ότι αφορά τα NFTs, τα οποία ο Zuckerberg είχε αναφέρει ότι θα μπορούσαν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στα metaverse σχέδια της εταιρείας. «Ελπίζω να ξέρετε, ότι τα ρούχα που φοράει το avatar σας στο metaverse, θα μπορούν βασικά να δημιουργηθούν ως NFT προκειμένου να μπορείτε να τα παίρνετε μαζί σας μεταξύ διαφορετικών ψηφιακών τοποθεσιών», ανέφερε κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στο SXSW πέρυσι.

Αυτή πάντως δεν είναι η μόνη φιλόδοξη πρωτοβουλία της Meta που έπεσε στο κενό τον τελευταίο χρόνο. Η εταιρεία τερμάτισε πέρσι και το Novi, το πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων που ετοίμαζε και το οποίο φημολογούνταν ότι είχε στα άμεσα σχέδιά του την υποστήριξη NFT. Η Meta έδωσε τέλος επίσης στο multiverse τμήμα της, την Reality Labs, και το πρόγραμμα που πλήρωνε πρόσθετα χρήματα σε δημιουργούς Reels.

insomnia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ