ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Netflix επιτρέπει τώρα στους τηλεθεατές να προσαρμόζουν τους υπότιτλους

0

 Από σήμερα, το Netflix δίνει στους χρήστες της τηλεόρασης τη δυνατότητα να προσαρμόζουν το μέγεθος και το στυλ των υπότιτλων και των λεζάντων.

Η νέα δυνατότητα δίνει στους συνδρομητές τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε τρία μεγέθη - μικρό, μεσαίο και μεγάλο - καθώς και τέσσερα στυλ/χρώματα που περιλαμβάνουν την προεπιλεγμένη επιλογή λευκού κειμένου, drop shadow (λευκό κείμενο με μαύρο φόντο), light (μαύρο κείμενο με λευκό φόντο) και contrast (κίτρινο κείμενο με μαύρο φόντο). Η ενημέρωση θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως στους χρήστες της εφαρμογής του Netflix για έξυπνες τηλεοράσεις, μέσα στις επόμενες ημέρες.

Οι συνδρομητές του Netflix είχαν προηγουμένως πρόσβαση σε αυτές τις επιλογές μεγέθους και στυλ υποτίτλων και λεζάντων μόνο μέσω της web έκδοσης. Πρόκειται λοιπόν για μια ευπρόσδεκτη ενημέρωση για όσους συνδέονται στην υπηρεσία μέσω smart tv. Και αυτό ειδικά από τη στιγμή που το streaming περιεχομένου του Netflix σε μεγάλες οθόνες, όπως οι έξυπνες τηλεοράσεις και οι κονσόλες παιχνιδιών, αντιπροσωπεύουν το 77% της κατανάλωσης περιεχομένου παγκοσμίως το πρώτο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Conviva. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 80% των Αμερικανών ανέφερε ότι είναι πιο πιθανό να ολοκληρώσει τη θέαση ενός βίντεο αν αυτό έχει διαθέσιμες λεζάντες, σύμφωνα με μελέτη του 2019 από τις Verizon Media και Publicis Media.

Παρόλο που μπορεί να φαίνεται σαν μια μικρή αναβάθμιση, τα περισσότερα στυλ, οι επιπλέον γραμματοσειρές, τα μεγέθη και χρώματα για υπότιτλους και τις λεζάντες μπορεί να βελτιώσουν σημαντικά την εμπειρία θέασης. Για παράδειγμα, η εύρεση του σωστού μεγέθους και στυλ υποτίτλων μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά για τους θεατές με προβλήματα όρασης, κωφούς και βαρήκοους. Σημειώστε ότι το Netflix διαθέτει επίσης ήδη έναν επιλεγμένο αριθμό τίτλων με υπότιτλους για κωφούς και βαρήκοους (SDH). Οι υπότιτλοι και οι λεζάντες είναι επίσης χρήσιμοι για τους θεατές που μπορεί να μην καταλαβαίνουν τη γλώσσα.

Υπάρχουν αρκετές streaming υπηρεσίες που επιτρέπουν στους χρήστες να αλλάζουν το μέγεθος και το στυλ των υπότιτλων, όπως μεταξύ άλλων το Prime Video, το Hulu, το Disney+, το HBO Max, το Paramount+, το Peacock και το Discovery+.

Η νέα ενημέρωση του Netflix έρχεται σχεδόν ένα χρόνο αφότου η δημοφιλής video streaming υπηρεσία εγκαινίασε σήματα για περιγραφές ήχου και υποτίτλων, ενώ διαθέτει περισσότερες από 11.000 ώρες περιγραφικού ήχου σε περισσότερες από 30 γλώσσες

insomnia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ