ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Netflix: Τολμηρή δήλωση για το ευρωπαϊκό περιεχόμενο της πλατφόρμας έκανε ο CEO

0

Το Netflix παρά τις σφοδρές αντιδράσεις του κοινού για το τέλος του διαμοιρασμού των κωδικών, συνεχίζει τη δική του ρότα και τώρα ο CEO του, Reed Hastings, έκανε μια τολμηρή δήλωση σχετικά με το ευρωπαϊκό περιεχόμενο του streaming κολοσσού.

Όπως μεταφέρει το Deadline, o Hastings μίλησε στα ευρωπαϊκά κεντρικά γραφεία του Netflix στο Άμστερνταμ για το απροσδόκητο αποτέλεσμα που είχε η έντονη προώθηση πρωτότυπου περιεχομένου μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών.

Αναφέρθηκε στο πως σειρές και ταινίες μιας χώρας τα πηγαίνουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες λέγοντας χαρακτηριστικά: "Ήταν εκπληκτικό το να βλέπουμε τόσους Γερμανούς ή Ιταλούς να παρακολουθούν ισπανικές σειρές. Δεν είχαμε σκοπό να το κάνουμε αυτό, αλλά γίναμε ο μεγαλύτερο δημιουργός του διευρωπαϊκού πολιτισμού στην Ε.Ε. Αυτό συμβαίνει εν μέρει επειδή όλα τα άλλα τηλεοπτικά δίκτυα είναι εθνικά δίκτυα που ειδικεύονται σε μια συγκεκριμένη γλώσσα. Εμείς ειδικευόμαστε στη σύνδεση".

Κατά μέσο όρο οι συνδρομητές της περιοχής EMEA παρακολουθούν "έξι διαφορετικά είδη τον μήνα" δίνοντας παράδειγμα τη γαλλική σειρά Lupin (Λουπέν), καθώς όσοι αρέσκονται σε αυτό βλέπουν επίσης κωμωδίες, ριάλιτι και θρίλερ.

Τα σχόλια του Hastings έγιναν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην οποία συμμετείχαν σήμερα Ευρωπαίοι νομοθέτες, πολιτικοί και δημοσιογράφοι για να αναδείξουν τον αντίκτυπο του Netflix στην ΕΜΕΑ. Πέρυσι, η περιοχή έγινε η μεγαλύτερη σε συνδρομητές του streaming κολοσσού με 76,7 εκατομμύρια, ξεπερνώντας τα 74,3 εκατομμύρια συνδρομητών στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

unboxholics.com

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ