ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Facebook παραμένει ασταμάτητο και έφτασε το τεράστιο ορόσημο των 2 δις χρηστών

0

Έχουν περάσει σχεδόν 20 χρόνια από τη στιγμή που το Facebook έκανε το ντεμπούτο του και παρά την καθιέρωση πολλών άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τότε, όπως το Instagram και το TikTok, ο αριθμός των χρηστών του συνεχίζει να μεγαλώνει.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η Meta μόλις ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πιο πρόσφατο τρίμηνο και στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε ένα τρομερά εντυπωσιακό ορόσημο: Και επίσημα το Facebook ξεπέρασε τους 2 δισεκατομμύρια καθημερινά ενεργούς χρηστές. Σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο το Facebook πρόσθεσε 16 εκατομμύρια νέους χρήστες. Η πορεία του στην Ευρώπη και την Αμερική ήταν ανοδική, αλλά η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε με διαφορά στις χώρες της Ασίας και στον υπόλοιπο πλανήτη.

Κάπως έτσι το Facebook μπήκε στην elite ομάδα των προϊόντων της Meta με 2 δις ενεργούς χρήστες, την οποία εγκαινίασε η εφαρμογή μηνυμάτων WhatsApp πέρυσι τον Οκτώβριο. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα γράφημα με την πορεία των ενεργών χρηστών του Facebook από το τελευταίο τρίμηνο του 2020 μέχρι τώρα.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι στο πλαίσιο της αποκάλυψης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρίας, ο CEO Mark Zuckerberg μίλησε και για το πρόσφατο τεράστιο κύμα απολύσεων, οπού 11 χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, λοιπόν, το «2023 θα είναι η ‘Χρονιά της Αποδοτικότητας’» για τη Meta, η οποία σκοπεύει να κάνει περισσότερες περικοπές σε projects που θα κρίνει ότι δεν είναι εν τέλει και τόσο απαραίτητα.

unboxholics.com

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ