ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Tesla Cybertruck δεν θα μπει σε μαζική παραγωγή πριν από το 2024

0

Ίσως να πρέπει να αλλάξετε τα σχέδιά σας αν υπολογίζετε ότι θα αποκτήσετε φέτος ένα Cybertruck, παρά τις υποσχέσεις για το αντίθετο.

Κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης για τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα της Tesla, ο επικεφαλής της εταιρείας, Elon Musk, δήλωσε ότι η μαζική παραγωγή του ηλεκτρικού pickup δεν θα ξεκινήσει πριν από το 2024. Εξακολουθεί να αναμένει ότι η κατασκευή θα ξεκινήσει "κάποια στιγμή αυτό το καλοκαίρι", αλλά προειδοποίησε ότι η παραγωγή θα είναι "πολύ αργή" στην αρχή. Η Tesla βρίσκεται ακόμη στη μέση της εγκατάστασης του απαραίτητου εξοπλισμού συναρμολόγησης.

Η Tesla παρουσίασε το Cybertruck το 2019, αλλά έχει καθυστερήσει την κυκλοφορία του πολλές φορές. Η εταιρεία προειδοποίησε επίσης ότι οι τελικές προδιαγραφές και οι τιμές θα αλλάξουν. Το EV υποτίθεται αρχικά ότι θα ξεκινούσε από τα 39.900 δολάρια στη διαμόρφωση με έναν κινητήρα και θα ανέβαινε σχεδόν στα 70.000 δολάρια για την έκδοση με τρεις κινητήρες. Ενώ η αυτοκινητοβιομηχανία εξακολουθεί να δέχεται καταθέσεις για προπαραγγελίες, δεν υπόσχεται πλέον συγκεκριμένες διαμορφώσεις. Η πανδημία, η δύσκολη οικονομία, τα μακροχρόνια προβλήματα της αλυσίδας εφοδιασμού και οι σχεδιαστικές βελτιώσεις αναμένεται να επηρεάσουν το τι τελικά θα μπορέσει να αγοράσει ο τελικός ενδιαφερόμενος.

Η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί νέο πρόβλημα για την Tesla. Η παραγωγή του Model 3 ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2017, αλλά ήταν πολύ περιορισμένη μέχρι τα μέσα του 2018, καθώς η εταιρεία αγωνιζόταν να εξαφανίσει τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο εργοστάσιο κατασκευής. Ωστόσο, το Cybertruck θέτει μοναδικές προκλήσεις. Το χαρακτηριστικό αμάξωμά του από χάλυβα ψυχρής έλασης λέγεται ότι είναι εξαιρετικά ανθεκτικό, αλλά απαιτεί επίσης τεχνικές κατασκευής που συνήθως δεν χρησιμοποιούνται για αυτοκίνητα. Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Gigafactory στο Τέξας κοντά στο Όστιν, το οποίο άνοιξε επίσημα τον περασμένο Απρίλιο.

Το αναθεωρημένο χρονοδιάγραμμα μπορεί να δημιουργήσει πάντως προβλήματα. Το Cybertruck εισέρχεται ήδη σε ένα πιο σκληρό ανταγωνιστικό τοπίο που περιλαμβάνει το Ford F-150 Lightning, το GMC Hummer EV και το Rivian R1T. Μέχρι να ξεκινήσει η παραγωγή της Tesla, πιθανότατα θα πρέπει να αντιμετωπίσει το Ram 1500 EV και το Chevy Silverado EV, καθώς και πιο προσιτές εκδόσεις υφιστάμενων φορτηγών. Ένα ηλεκτρικό pickup δεν είναι πλέον η καινοτομία που ήταν πριν από τέσσερα χρόνια και δεν είναι σαφές αν το τελικό Cybertruck θα προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι των ανταγωνιστών του.
 

insomnia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ