ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Google ετοιμάζει trackers εντοπισμού θέσης τύπου AirTag

0

 Η Google φέρεται να εργάζεται πάνω σε εξάρτημα εντοπισμού θέσης για να ανταγωνιστεί τα AirTags της Apple, σύμφωνα με τον προγραμματιστή (και αξιόπιστο leaker) Kuba Wojciechowski.

Ο Wojciechowski ανακάλυψε αναφορές που υποδεικνύουν ότι η Google εργάζεται για την υποστήριξη trackers στο Fast Pair -τη μέθοδο της Google για τη γρήγορη αντιστοίχιση κοντινών συσκευών Bluetooth- και ισχυρίζεται σε ένα νήμα του Twitter ότι η Google αναπτύσσει το δικό της first-party tracker για χρήση με τη λειτουργία.

Το tracker, σύμφωνα με τον Wojciechowski, έχει την κωδική ονομασία "Grogu" (το όνομα του χαρακτήρα του μωρού Yoda από τη σειρά Star Wars The Mandalorian) μαζί με τα εναλλακτικά ονόματα "GR10" και "Groguaudio" και αναπτύσσεται επί του παρόντος από την ομάδα Google Nest. Κάτι τέτοιο δεν σημαίνει ότι θα κυκλοφορήσει ως προϊόν με την επωνυμία Nest, αλλά ο Wojciechowski υποδηλώνει ότι το περιφερειακό μπορεί να κυκλοφορήσει σε πολλαπλές χρωματικές επιλογές και να περιλαμβάνει ένα ενσωματωμένο ηχείο που θα βοηθά τους χρήστες να εντοπίζουν μια χαμένη συσκευή με τη βοήθεια του ήχου, παρόμοιο με αυτό που διαθέτει το AirTag της Apple.

Ο Wojciechowski ισχυρίζεται επίσης ότι οι ανιχνευτές "Grogu" θα μπορούσαν να υποστηρίζουν Bluetooth LE και ultra-wideband (UWB). Οι ναυαρχίδες της Google, τα Pixel 6 Pro και Pixel 7 Pro υποστηρίζουν και οι δύο συνδεσιμότητα UWB, αλλά η εφαρμογή της μέχρι στιγμής περιορίζεται σε λειτουργίες όπως το Nearby Share. Ενώ το UWB προσφέρει πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια από το Bluetooth για τον εντοπισμό χαμένων αντικειμένων, παρέχοντας τη δυνατότητα να εμφανίζονται τόσο εκτιμήσεις απόστασης όσο και κατευθύνσεις προς το χαμένο αντικείμενο, ο Wojciechowski ισχυρίζεται ότι «δεν θα είναι  απαραίτηο για το "Finder Network" αφού το BLE είναι αρκετό».

Ο Wojciechowski εκτιμά ότι η Google μπορεί να ανακοινώσει την απάντησή της στο AirTag κατά τη διάρκεια του συνεδρίου προγραμματιστών Google I/O κάποια στιγμή τον Μάιο και ότι το gadget θα μπορούσε να κυκλοφορήσει μαζί με τις νέες συσκευές Pixel κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης παρουσίασης της εταιρείας το φθινόπωρο.


insomnia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ