ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το 3D printing φτάνει σε νέα ύψη με διώροφο σπίτι

0

Ένας τεράστιος 3D εκτυπωτής με βάρος 12 τόνων κατασκεύασε το πρώτο 3D printed διώροφο σπίτι στις ΗΠΑ. To 1.220 τετραγωνικών μέτρων σπίτι κατασκευάστηκε στο Houston και η όλη διαδικασία διήρκησε 330 ώρες εκτύπωσης.

    Μπορείς να βρεις πολλά 3D printed σπίτια σε πολλές πολιτείες. Το θέμα με την κατασκευή ενός δεύτερου ορόφου είναι πως χρειάζεσαι το κατάλληλο μηχάνημα…και φυσικά υπάρχουν άλλες προκλήσεις, όπως δομικές δυσκολίες όταν κατασκευάζεις δεύτερο όροφο. – Leslie Lok, αρχιτέκτονας

Το κτίριο αποτελεί μία συλλογή εκτυπωμένων πυρήνων που ο καθένας περιέχει σκάλες και δωμάτια. Το ξύλινο πλαίσιο που συνδέει τους πυρήνες αποτελεί μία αρχιτεκτονική αντίθεση στο εσωτερικό.

Το μηχάνημα που χρησιμοποιήθηκε είναι το COBOD BOD2, το οποίο σκοπεύει να κάνει την κατασκευή των κτιρίων πιο γρήγορη και πιο οικονομική. Η κατασκευή απαιτεί την παρουσία μόλις δύο ατόμων, ενώ περιορίζονται σημαντικά τα υλικά που χρειάζονται για την κατασκευή, μειώνοντας το κόστος.

    Στην παραδοσιακή κατασκευή ξέρεις του κανόνες, ξέρεις τις ιδιότητες των υλικών και τη συμπεριφορά τους. Εδώ τα πάντα είναι νέα. Το υλικό είναι νέο. Παρόλο που το τσιμέντο είναι γενικά ένα γνωστό υλικό, το 3D printing τσιμέντο είναι κάτι νέο.

Unboxholics.com

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ