ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Windows 7: Τέλος στις αναβαθμίσεις ασφαλείας

0

Στις 10 Ιανουαρίου η Microsoft σταματά τη διάθεση αναβαθμίσεων ασφαλείας και την τεχνική υποστήριξη των Windows 7 και Windows 8.1. Επίσης αποσύρεται η υποστήριξη για το WebView2 που χρησιμοποιούν οι developers για να μεταφέρουν το web περιεχόμενο στις εφαρμογές τους. Την ίδια μέρα θα κυκλοφορήσει και η τελευταία έκδοση του Microsoft Edge (109) η οποία θα υποστηρίζει αυτά τα λογισμικά, ενώ και ο Chrome θα σταματήσει την υποστήριξη στις 7 Φεβρουαρίου. Οι browsers θα συνεχίσουν να λειτουργούν φυσικά, αλλά δε θα λαμβάνουν κρίσιμες αναβαθμίσεις ασφαλείας ή νέα χαρακτηριστικά.

Υπολογίζεται πως το 2021 υπήρχαν ακόμα 100 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες Windows 7. Μάλιστα, μία έρευνα που έλαβε χώρα τον Οκτώβριο, βρήκε πως υπάρχουν περισσότερες συσκευές που τρέχουν Windows XP, 7 και 8, από το συνολικό αριθμό συσκευών που τρέχουν Windows 11.

Η Microsoft είχε ανακοινώσει το τέλος των Windows 7 από το 2020 και οι μόνοι που λάμβαναν ακόμα αναβαθμίσεις είναι αυτοί που είχαν πληρώσει για τρία χρόνια επιπλέον αναβαθμίσεις ασφαλείας. Η Microsoft προτείνει στους κατόχους Windows 7 και 8.1 να κατεβάσουν τα Windows 10 ή 11. Αν αυτό δεν είναι δυνατόν, προτείνει να αντικαταστήσετε της συσκευή σας με μία νεότερη πριν τις 10 Ιανουαρίου για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα ασφαλείας.

unboxholics.com

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ