ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Samsung προσλαμβάνει έναν πρώην σχεδιαστή της Mercedes-Benz για να ηγηθεί της ομάδας σχεδιασμού των smartphone της

0

Την Παρασκευή, η εταιρεία ανακοίνωσε τον διορισμό του Hubert H. Lee ως επικεφαλής της ομάδας σχεδιασμού Mobile eXperience (MX), της μονάδας που είναι υπεύθυνη για τον σχεδιασμό ορισμένων από τα πιο σημαντικά προϊόντα της Samsung. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα smartphones ναυαρχίδες της σειράς Galaxy S αλλά και τα αναδιπλούμενα smartphones της εταιρείας, τα Galaxy Z Fold και Galaxy Z Flip.

Ο Lee εντάσσεται στον γίγαντα της τεχνολογίας μετά από ένα πέρασμα από τη θέση του επικεφαλής σχεδιασμού της Mercedes-Benz China, μια θέση στην οποία ηγήθηκε των σχεδιαστικών ομάδων της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κίνα και τις ΗΠΑ. «Το μοναδικό του όραμα και η προοπτική του, θα βοηθήσει στη διαμόρφωση της εμφάνισης και της αίσθησης των Galaxy smartphones, βασιζόμενος στο ξεχωριστό σχεδιαστικό ήθος που οι χρήστες γνωρίζουν και αγαπούν», δήλωσε η Samsung.

Πιθανότατα θα περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος μέχρι να δούμε τον Lee να αφήνει το στίγμα του στα προϊόντα της Samsung, τουλάχιστον στην επερχόμενη σειρά Galaxy S23. Οι διαρροές πριν από την κυκλοφορία των επόμενων τηλεφώνων της σειράς Galaxy S της εταιρείας υποδηλώνουν ότι θα μοιάζουν πολύ με τους προκατόχους τους. Επιπλέον, με τον τρόπο που λειτουργούν τα χρονοδιαγράμματα ανάπτυξης smartphone, η Samsung έχει πιθανότατα ήδη καταλήξει στο design για τα κορυφαία μοντέλα που προγραμματίζει να κυκλοφορήσει μέσα στο 2024.

Ακόμα και τότε πάντως, μην περιμένετε δραματικές αλλαγές από άποψη σχεδιασμού, αφού οι περισσότεροι κατασκευαστές smartphone ακολουθούν τον ασφαλή δρόμο για περισσότερο από μια δεκαετία. Παρόλα αυτά, ο Lee θα μπορούσε να πιέσει για μικρές αλλά ουσιαστικές αλλαγές στη σχεδιαστική φόρμουλα της Samsung, όπως έκανε ο Evans Hankey στην Apple μετά την αποχώρηση του Jony Ive.

insomnia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ