ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Φήμες ότι μόνο τα μοντέλα iPhone 15 Pro θα υποστηρίζουν υψηλές ταχύτητες USB-C

0

Σύμφωνα με τον γνωστό αναλυτή Ming-Chi Kuo, οι εκτιμήσεις του οποίου όσον αφορά τα μελλοντικά προϊόντα της Apple έχουν αρκετές φορές αποδειχτεί ακριβείς, μόνο τα high-end μοντέλα iPhone 15 Pro θα υποστηρίζουν τις υψηλές ταχύτητες ενσύρματης μεταφοράς δεδομένων που προσφέρει το πρότυπο USB-C.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ming-Chi Kuo υποστηρίζει ότι παρόλο που το πρότυπο Lightning θα αντικατασταθεί από το πρότυπο USB-C, εντούτοις μόνο τα μοντέλα iPhone 15 Pro θα υποστηρίζουν τις υψηλότερες ταχύτητες ενσύρματης μεταφοράς δεδομένων που προσφέρει το πρότυπο.

Τα απλά μοντέλα iPhone 15 θα υποστηρίζουν ταχύτητες USB 2.0, όπως δηλαδή και το πρότυπο Lightning. Ο γνωστός αναλυτής εκτιμά ότι οι υψηλότερες ταχύτητες που θα υποστηρίζουν τα μοντέλα iPhone 15 Pro θα οφείλονται στην υποστήριξη τουλάχιστον του πρότυπου USB 3.2 ή Thunderbolt 3 προσφέροντας μία αρκετά βελτιωμένη εμπειρία χρήσης.

Όπως είναι γνωστό, η ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων μέσω USB 2.0 περιορίζεται στα 480Mb/s όταν το πρότυπο USB 3.2 υποστηρίζει ταχύτητες έως 20Gb/s και το πρότυπο Thunderbolt 3 έως και 40Gb/s. Επομένως, αν ο Ming-Chi Kuo έχει δίκιο, αναμένεται να υπάρχει σημαντική διαφορά στις ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων μεταξύ των μοντέλων iPhone 15 Pro και των απλών iPhone 15. Υποθέτουμε ότι η «μηχανή μάρκετινγκ» της Apple θα αξιοποιήσει τη συγκεκριμένη διαφορά υπέρ των μοντέλων «Pro» ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν διαφορές και στην ταχύτητα φόρτισης.

Η Apple θα προχωρήσει υποχρεωτικά με τη μετάβαση από το πρότυπο Lightning στο USB-C. Επομένως, περιμένουμε τα επόμενα μοντέλα iPhone 15 και iPhone 15 Pro να συμμορφώνονται με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και να διαθέτουν υποδοχές USB-C.

insomnia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ