ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Amazon σχεδιάζει σαρωτικές απολύσεις που θα επηρεάσουν χιλιάδες εργαζόμενους

0

 Η Amazon είναι η επόμενη μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας που θα ανακοινώσει σαρωτικές απολύσεις πολύ σύντομα.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου φέρεται να σχεδιάζει την περικοπή περίπου 10.000 εταιρικών υπαλλήλων, με το προσωπικό του τμήματος καταναλωτικών συσκευών να είναι μεταξύ εκείνων που είναι πιθανό να επηρεαστούν από την εξέλιξη αυτή. Η Amazon απασχολεί περίπου 1,5 εκατομμύριο άτομα παγκοσμίως. Εάν η εταιρεία προχωρήσει στις περικοπές όπως αναφέρεται, αυτές θα επηρεάσουν περίπου το 3% του εταιρικού της εργατικού δυναμικού και θα αποτελέσουν τη μεγαλύτερη αναδιοργάνωση στην σχεδόν 30χρονη ιστορία της Amazon.

Οι μαζικές απολύσεις αποτελούν συχνό φαινόμενο στον τεχνολογικό τομέα των ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες. Στις 9 Νοεμβρίου, η μητρική εταιρεία Meta του Facebook μείωσε περίπου το 13% του εργατικού δυναμικού της, μια κίνηση που είδε περισσότερους από 11.000 ανθρώπους να χάνουν τη δουλειά τους στον γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Πριν από αυτό, το Twitter αποδεκατίστηκε αφού ο Elon Musk διέταξε μείωση του προσωπικού της εταιρείας κατά 50%. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η εταιρεία απέλυσε επίσης το μεγαλύτερο μέρος των συμβασιούχων εργαζομένων της, ένας αριθμός που κυμαίνεται μεταξύ 3-4.000. Μικρότερες εταιρείες όπως η Lyft και η Snap έχουν επίσης απολύσει υπαλλήλους τους τελευταίους μήνες.

Για την Amazon, οι προγραμματισμένες απολύσεις αντικατοπτρίζουν την αλλαγή των δεδομένων από την έναρξη της πανδημίας, φτάνοντας στο σήμερα. Χάρη στα lockdowns σε παγκόσμια κλίμακα, ο γίγαντας του λιανεμπορίου γνώρισε ανάπτυξη ρεκόρ και προχώρησε σε ένα τρελό αριθμό προσλήψεων, με το εργατικό δυναμικό του να διπλασιάζεται. Τους τελευταίους μήνες, ωστόσο, η εταιρεία είδε την ανάπτυξη να επιβραδύνεται εξαιτίας ενός συνδυασμού αυξανόμενου κόστους και της επιστροφής του κοινού στις αγορές δια ζώσης. Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα ζημίες ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων και πάγωσε τις προσλήψεις σε εταιρικό επίπεδο.

insomnia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ