ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η νέα «ελαστική» οθόνη της LG μπορεί να αυξηθεί σε διαστάσεις κατά 20%

0

 Η LG Display ανέπτυξε μία 12 ιντσών «stretchable» οθόνη που μπορεί να τεντώσει σαν λάστιχο σε μέγεθος έως στις 14 ίντσες σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Κάποια μέρα στο μέλλον, οι οθόνες ενδέχεται να προσαρμοστούν σε μη ομαλές και ακανόνιστες επιφάνειες, όπως σε φορετές συσκευές ή σε ρούχα, όπως για να προβάλλουν μηνύματα, για παράδειγμα, στις φόρμες/στολές ατόμων παροχής πρώτων βοηθειών.

Οι «stretchable», ελαστικές οθόνες ή οι οθόνες ελεύθερης μορφής όπως τις αποκαλεί η LG Display μπορούν να τραβηχτούν/τεντωθούν, να λυγίσουν ή να στρεβλώσουν πηγαίνοντας την τεχνολογία πολύ παραπέρα από τις οθόνες που βρίσκουμε σε συσκευές όπως το Samsung Galaxy Fold, οι οθόνες των οποίων μπορούν να καμφθούν ή να διπλώσουν αλλά όχι και να τεντωθούν.

Για να καταστήσει την οθόνη «stretchable» ή «ελαστική», η LG Display χρησιμοποίησε ως βασικό υλικό για το υπόστρωμα ένα είδος πυριτίου που οι ιδιότητες του μοιάζουν με αυτό που χρησιμοποιείται σε φακούς επαφής. Επίσης χρησιμοποιεί ως πηγή φωτός micro-LEDs που είναι μικρότερα από 40μm για ενισχυμένη ανάλυση και ανθεκτικότητα. Επίσης, χρησιμοποιεί κυκλώματα που είναι σχηματισμένα σαν «ελατήρια» ώστε να αντέχουν στο τέντωμα, στο λύγισμα ή στο δίπλωμα.

«Η επαναστατική τεχνολογία «ελαστικής οθόνης» προσφέρει ευελιξία επόμενου επιπέδου για διάφορα καθημερινά σενάρια» διαβάζουμε στην ανακοίνωση της LG Display. «Εύκολα προσαρμόσιμη σε καμπύλες επιφάνειες όπως σε δέρμα, ρούχα, έπιπλα, αυτοκίνητα και αεροσκάφη, αυτή η μοναδική καινοτομία επεκτείνει τις δυνατότητες των οθονών σε διάφορες βιομηχανίες συμπεριλαμβανομένης της βιομηχανίας της μόδας, των φορητών και φορετών συσκευών ή του gaming».

Έχουμε δει οθόνες που επεκτείνονται στο παρελθόν από την LG και τη Samsung ή άλλες εταιρείες, ωστόσο η LG Display φαίνεται πως επιθυμεί να πάει την τεχνολογία αρκετά βήματα παραπέρα απευθυνόμενη σε διάφορες αγορές, κυρίως ωστόσο στην αγορά των ρούχων και των φορετών συσκευών. Η τεχνολογία βρίσκεται υπό ανάπτυξη από το 2020 με την LG Display να ευελπιστεί ότι θα έχει ολοκληρώσει την έρευνα γύρω από την τεχνολογία μέσα στο 2024. 

insomnia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ