ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Apple θα αυξήσει τις τιμές του App Store σε πολλές χώρες τον επόμενο μήνα

0

 Η Apple ανακοίνωσε ότι σύντομα θα αυξήσει τις τιμές του App Store σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας και σε όποια χώρα γίνεται χρήση του ευρώ, με τη χώρα μας να περιλαμβάνεται φυσικά σ’ αυτές.

Οι αυξήσεις των τιμών θα ισχύσουν από τον Οκτώβριο τόσο για τις εφαρμογές του App Store όσο και για τις αγορές εντός εφαρμογής.

Όπως αναφέρεται αναλυτικά σε mail που στάλθηκε στους προγραμματιστές, η αύξηση των τιμών του App Store θα ισχύσει σε αρκετές χώρες αυτή τη φορά. Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με το γιατί η Apple θα αυξήσει τις τιμές του App Store σε αυτές τις χώρες, αλλά αυτό πιθανότατα σχετίζεται με την πτώση της συναλλαγματικής ισοτιμίας των τοπικών νομισμάτων έναντι του δολαρίου. Για παράδειγμα, το ευρώ έχει πλέον φτάσει σε ισοτιμία με το δολάριο, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ τα τελευταία 20 χρόνια. Τα προϊόντα της Apple έχουν επίσης γίνει ακριβότερα στην Ευρώπη για τον ίδιο λόγο, κάτι που είδαμε πρόσφατα με τις τιμές των iPhone 14.

αΗ Apple διευκρινίζει ότι η αύξηση των τιμών στο Βιετνάμ οφείλεται στους νέους τοπικούς φορολογικούς κανονισμούς. Από τις 5 Οκτωβρίου 2022, οι τιμές των εφαρμογών και των αγορών εντός εφαρμογών (εκτός από τις αυτόματα ανανεώσιμες συνδρομές) στο App Store θα αυξηθούν στη Χιλή, την Αίγυπτο, την Ιαπωνία, τη Μαλαισία, το Πακιστάν, την Πολωνία, τη Νότια Κορέα, τη Σουηδία, το Βιετνάμ και σε όλες τις περιοχές που χρησιμοποιούν το νόμισμα του ευρώ.

Για όσους βρίσκονται στην ευρωζώνη, οι εφαρμογές και οι αγορές εντός εφαρμογής που τιμολογούνται στα 0,99 ευρώ θα κοστίζουν πλέον 1,19 ευρώ. Αντίστοιχα η τιμή μιας εφαρμογής που κοστίζει αυτή τη στιγμή 9,99 ευρώ, θα αυξηθεί στα 11,99 ευρώ. Η Apple υπενθυμίζει στους προγραμματιστές ότι οι νέες τιμές του App Store θα τεθούν σε ισχύ στις 5 Οκτωβρίου 2022. Πάντως οι προγραμματιστές μπορούν να διατηρήσουν τις τιμές συνδρομής για τους σημερινούς συνδρομητές, αν το επιθυμούν.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο της Apple για τους Developers.

insomnia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ