ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέα δυνατότητα στη taskbar των Windows 11 για όσους τους αρέσει να έχουν πολλαπλές εφαρμογές ανοιχτές

0

 Η Microsoft συνεχίζει να προσθέτει νέα χαρακτηριστικά στα Windows 11 με έμφαση σε αυτά που κάνουν τη ζωή πιο εύκολη σε power users.

Η πιο ενδιαφέρουσα προσθήκη που έχουμε δει εδώ και καιρό κυκλοφορεί τώρα στην τελευταία δοκιμαστική έκδοση για όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα των Windows Insiders. Αυτή αφορά τη μπάρα εργασίας -ένα κομμάτι των Windows 11 που έχει δεχθεί τη μεγαλύτερη κριτική-, και η οποία γίνεται πολύ καλύτερη για όσους τους αρέσει να έχουν πολλαπλές εφαρμογές ανοιχτές. Με κλικ σε ένα κουμπί στη γραμμή εργασιών, ανοίγει πλέον ένα νέο μενού το οποίο εμφανίζει μία λίστα εικονιδίων που αντιστοιχούν σε εφαρμογές που έχετε ήδη ανοιχτές, δίνοντας τη δυνατότητα να επιλέξετε αυτή που θέλετε. Το κουμπί έχει το εικονίδιο με τις 3 τελείες όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία

Μέχρι σήμερα τα Windows εμφάνιζαν στη taskbar μόνο καρφιτσωμένες εφαρμογές και το εικονίδιο της τελευταίας που είχατε ανοίξει, με τις υπόλοιπες ενεργές να μην είναι προσβάσιμες από εκεί. Η Microsoft αναφέρει ότι τα εικονίδια που εμφανίζονται στο νέο μενού, υποστηρίζουν κανονικά τα Jump Lists, τις συντομεύσεις δηλαδή που εμφανίζονται με δεξί κλικ, όπως σε κάθε άλλο εικονίδιο εφαρμογής της taskbar.

το νέο κουμπί στη taskbar, εμφανίζει όλες τις ανοιχτές εφαρμογές σας

Άλλες βελτιώσεις στην τελευταία δοκιμαστική έκδοση, περιλαμβάνουν μια βελτίωση στη λειτουργία Nearby Sharing που μοιάζει με το AirDrop, χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό UDP και Bluetooth για τον εντοπισμό κοντινών συσκευών στο ίδιο τοπικό δίκτυο. Αυτές οι αλλαγές ισχύουν μόνο όταν είστε συνδεδεμένοι σε δίκτυο που έχει οριστεί ως "ιδιωτικό" και όταν χρησιμοποιείτε το ενσωματωμένο παράθυρο κοινής χρήσης των Windows για να μοιραστείτε αρχεία.

Πάντως οι λειτουργίες που δοκιμάζει η Microsoft στο κανάλι Dev των Windows Insiders όπως το συγκεκριμένο είναι αυτές που είναι λιγότερο πιθανό να κυκλοφορήσουν για όλους τους χρήστες των Windows. Έχουμε ήδη δει χαρακτηριστικά όπως μια γραμμή αναζήτησης στην επιφάνεια εργασίας να έρχονται και να φεύγουν ενώ η Microsoft πειραματίζεται με τουλάχιστον δύο διαφορετικές προτάσεις για την τοποθέτηση μιας μπάρας αναζήτησης στη taskbar όπως έκανε με τα Windows 10. Αν η νέα λειτουργία της taskbar κάνει την εμφάνισή της και σε δοκιμαστικές εκδόσεις των Windows 11 στα προγράμματα Beta ή Release Preview, τότε πολύ πιθανό να τα δουν και όλοι οι χρήστες Windows σε μελλοντική αναβάθμιση.

insomnia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ