ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αντίο στις DSLR κάμερες, στροφή στις mirrorless για τη Nikon;

0

Με βάση δημοσίευμα του έγκυρου ιαπωνικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Nikkei, η Nikon φαίνεται πως θα απομακρυνθεί από την ανάπτυξη και παραγωγή νέων φωτογραφικών μηχανών DSLR ρίχνοντας όλο της το βάρος στις mirrorless.

Βάσει του Nikkei, η Nikon θα συνεχίσει την παραγωγή και διάθεση των υπαρχόντων μοντέλων DSLR, αλλά στο εξής η ανάπτυξη νέων μοντέλων θα αφορά αποκλειστικά στις mirrorless. Όπως αναφέρει και το Nikkei, οι κάμερες DSLR της Nikon ήταν η επιλογή πολλών κορυφαίων φωτογράφων για τα τελευταία 60 χρόνια, όμως οι καιροί αλλάζουν.

Τα τελευταία χρόνια, οι φωτογραφικές μηχανές τύπου mirrorless έχουν σχεδόν αντικαταστήσει τις DSLR έχοντας πετύχει αλματώδη εξέλιξη σε ποιότητα εικόνας και τεχνολογίες, παράλληλα έχοντας σημαντικά μικρότερο όγκο και βάρος από τις DSLR. Μαζί με αυτό, υποστηρίζουν φακούς μηχανών DSLR, οπότε η μετάβαση ήταν αρκετά ομαλή για πολλούς.

Από την πλευρά της, η Nikon τοποθετήθηκε επίσημα αναφέροντας πως το άρθρο ήταν απλώς θεωρίες και η ίδια δεν έχει αναφέρει κάτι σχετικό, συνεχίζοντας την παραγωγή, πωλήσεις και υποστήριξη των DSLR. Βέβαια, δεν αναφέρεται η ανάπτυξη νέων μοντέλων, οπότε τα λόγια της Nikon θα μπορούσαν να συνυπάρχουν με αυτά του Nikkei, αφού η παραγωγή για τα υπάρχοντα μοντέλα θα συνεχίσει – απλώς δε θα υπάρξουν νέα.

Η Nikon, πριν λίγες εβδομάδες, ανακοίνωσε πως σταματάει την παραγωγή των Nikon D3500 και Nikon D5600 για να εστιάσει σε μεσαίας και υψηλής κατηγορίας φωτογραφικές μηχανές, επαγγελματικού επιπέδου εξοπλισμό και φακούς. Πρόκειται για τα δύο πιο προσιτά μοντέλα της εταιρείας, η οποία φέρεται -βάσει του Nikkei- να πούλησε πέρυσι περίπου 400,000 φωτογραφικές μηχανές DSLR συνολικά.

Παρομοίως, η Canon (που ηγείται των πωλήσεων στην κατηγορία των DSLR) ανέφερε πέρυσι πως η Canon EOS-1D X Mark III ήταν η τελευταία ναυαρχίδα DSLR για την εταιρεία, η οποία πλέον θα έστρεφε την προσοχή της στην αγορά των mirrorless. Ωστόσο, δεν ανέφερε πως θα σταματήσει εντελώς την παραγωγή DSLR, οπότε ενδεχομένως να προσφέρει πιο προσιτά μοντέλα DSLR και οι επαγγελματικής χρήσης φωτογραφικές μηχανές να είναι πλέον αμιγώς mirrorless.

insomnia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ