ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Instagram θα σκανάρει με ΑΙ το πρόσωπό σας για επιβεβαίωση ηλικίας

0

Το Instagram φαίνεται πως δοκιμάζει νέες μεθόδους επαλήθευσης ηλικίας, όπως το να ζητά επαλήθευση της ηλικίας σας από followers, ακόμη και με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης ου θα υπολογίζει την ηλικία σας μέσω selfie βίντεο.

Όλο αυτό το πλάνο αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας για να διασφαλιστεί ότι οι χρήστες είναι τουλάχιστον 13 ετών και «να διασφαλιστεί ότι οι έφηβοι και οι ενήλικες έχουν τη σωστή εμπειρία για την ηλικιακή τους ομάδα», όπως αναφέρει το Instagram.

Για το σύστημα "social vouching", το Instagram ζητά από τρεις κοινούς ακόλουθους του χρήστη να επιβεβαιώσουν την ηλικία τους. Αυτοί οι ακόλουθοι πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 ετών και να έχουν τρεις ημέρες για να απαντήσουν στο αίτημα. Οι χρήστες μπορούν ακόμα να επαληθεύσουν την ηλικία τους με την ταυτότητά τους.

Το κομμάτι της τεχνητής νοημοσύνης απαιτεί να τραβήξετε μια selfie βίντεο, την οποία το Instagram μοιράζεται στη συνέχεια με μια εταιρεία που ονομάζεται Yoti. Αν και ισχυρίζεται ότι δεν παρέχει άλλες πληροφορίες στη Yoti, μόνο την εικόνα.

"Η τεχνολογία της Yoti υπολογίζει την ηλικία σας με βάση τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας και μοιράζεται αυτήν την εκτίμηση μαζί μας. Στη συνέχεια, η Meta και η Yoti διαγράφουν την εικόνα. Η τεχνολογία δεν μπορεί να αναγνωρίσει την ταυτότητά σας — μόνο την ηλικία σας", αναφέρει το Instagram στο επίσημο blog του.

Παρά αυτές τις διαβεβαιώσεις, το σύστημα είναι βέβαιο ότι θα κριθεί αμφιλεγόμενο και θα υπάρξουν αντιδράσεις. Ήδη οι χρήστες δεν εμπιστεύονται ευρέως τόσο το Facebook όσο και το Instagram με τα δεδομένα τους. Επιπλέον, το AI αναγνώρισης ηλικίας του Yoti έχει υψηλότερα σφάλματα ανάλογα με το φύλο, το ηλικιακό εύρος και τον τόνο του δέρματός σας, όπως αναφέρουν διάφορα μέσα κάτι που μπορεί να περιπλέξει την κατάσταση.

 

unboxholics.com

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ