ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Έλλειψη εργαζομένων για τις αποθήκες της πιθανόν να αντιμετωπίσει η Amazon μέχρι το 2024

0

 Η Amazon είναι πιθανό να ξεμείνει από υποψήφιους εργαζόμενους για τις αποθήκες της στις ΗΠΑ μέχρι το 2024, σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα που διέρρευσε στο Recode.

Το υπόμνημα περιέχει εσωτερική έρευνα της εταιρείας από το 2021 και προβλέπει μια διαφαινόμενη κρίση εργασίας για τον γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου, η οποία αναμένεται να πλήξει ορισμένες περιοχές γρηγορότερα από άλλες. Για παράδειγμα το υπόμνημα εκτιμά ότι η προσφορά εργατικού δυναμικού για την Amazon στο Phoenix της Arizona, θα εξαντλούνταν μέχρι το τέλος του 2021 ενώ στην Inland Empire της California μέχρι το τέλος του 2022. Η έκθεση υπολογίζει ακόμα τη διαθέσιμη προσφορά εργαζομένων χρησιμοποιώντας παράγοντες όπως τo επίπεδo εισοδήματος και η πρόσβαση σε υπάρχουσες ή σχεδιαζόμενες εγκαταστάσεις της Amazon.

Η έκθεση προτρέπει την εταιρεία να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση του μελλοντικού εργασιακού κενού, προχωρώντας σε αύξηση των μισθών για να διατηρήσει το υπάρχον εργατικό δυναμικό της και να προσελκύσει περισσότερες νέες προσλήψεις. Προτείνει επίσης την αύξηση της αυτοματοποίησης στις αποθήκες. «Εάν συνεχίσουμε τις συνήθεις δραστηριότητες, η Amazon θα εξαντλήσει τη διαθέσιμη προσφορά εργατικού δυναμικού στο δίκτυο των ΗΠΑ έως το 2024», έγραψαν οι συντάκτες της έκθεσης.

Σε δήλωσή του στο Engadget, εκπρόσωπος της Amazon δήλωσε ότι το έγγραφο που διέρρευσε δεν αποτελεί ακριβή εκτίμηση της κατάστασης των προσλήψεων. «Υπάρχουν πολλά προσχέδια εγγράφων που γράφονται για πολλά θέματα σε ολόκληρη την εταιρεία, τα οποία χρησιμοποιούνται για την εξέταση διαφορετικών πιθανών σεναρίων, χωρίς να προχωρούμε σε κάποια περαιτέρω κίνηση λόγω μη ανάγκης. Το συγκεκριμένο υπόμνημα ήταν ένα από αυτά αφού δεν αντιπροσωπεύει την πραγματική κατάσταση. Συνεχίζουμε τις προσλήψεις χωρίς πρόβλημα σε ολόκληρη τη χώρα» έγραψε η Rena Lunak, διευθύντρια παγκόσμιων επιχειρήσεων και επικοινωνίας της Amazon.

Η αυτοματοποίηση είναι κάτι στο οποίο η Amazon έχει ήδη επενδύσει σημαντικά με την εξαγορά της Kiva Systems το 2012. Αλλά σύμφωνα με μια περσινή έρευνα του Wired, τα ρομπότ στις αποθήκες της Amazon δεν είναι ικανά να χειριστούν προηγμένα καθήκοντα εκπλήρωσης παραγγελιών που μπορούν να εκτελεστούν μόνο από ανθρώπους. Ο τεχνολογικός γίγαντας είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ιδιωτικός εργοδότης στις ΗΠΑ και είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός εργοδότης σε πολλές πολιτείες και πόλεις των ΗΠΑ. Η εταιρεία ανακοίνωσε σχέδια για την πρόσληψη 125.000 εργαζομένων το περασμένο φθινόπωρο. Όμως οι νέες προσλήψεις φαίνεται ότι σε μεγάλο βαθμό αντικαθιστούν εργαζόμενους που απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν. Ο ρυθμός εναλλαγής προσωπικού της Amazon είναι περίπου 150% ετησίως, διπλάσιος από τον αντίστοιχο του λιανικού εμπορίου και της εφοδιαστικής βιομηχανίας συνολικά, όπως αποκάλυψε πέρυσι έρευνα των New York Times.

insomnia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ