ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το TikTok θα αρχίσει να δίνει στους influencers έσοδα από διαφημίσεις

0

Όπως ανακοίνωσε μέσα από μια νέα ανάρτηση στο επίσημο blog του, το TikTok θα φέρει μια νέα πηγή εσόδων για τους influencers και τους δημιουργούς περιεχομένου της πλατφόρμας.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η εταιρεία σκοπεύει να αρχίσει να μοιράζεται ένα μέρος των εσόδων με τους κορυφαίους δημιουργούς, όταν τα βίντεό τους προβάλλονται μαζί με συγκεκριμένες διαφημίσεις. Το πρόγραμμα που σχεδιάζει το TikTok θυμίζει αρκετά τον τρόπο με τον οποίο το YouTube πληρώνει τα κανάλια του και θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε πιο σημαντικές πληρωμές από την πλατφόρμα, η οποία για την ώρα εξακολουθεί να μην προσφέρει έναν ουσιαστικό τρόπο στους δημιουργούς περιεχομένου για να βγάλουν χρήματα.

Αναλυτικότερα, το εγχείρημα θα ονομάζεται TikTok Pulse και θα επιτρέπει σε διαφημίσεις να προβάλλονται μαζί με τα κορυφαία βίντεο της πλατφόρμας και πιο συγκεκριμένα με αυτά που ανήκουν στο 4% των δημοφιλέστερων. Έτσι, οι δημιουργοί και οι influencers με τουλάχιστον 100.000 ακόλουθους θα μπορούν να λάβουν μέρος των εσόδων όταν τα βίντεό τους θα περιλαμβάνονται στο Pulse.

Το TikTok Pulse θα κάνει αρχικά το ντεμπούτο του στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτόν τον Ιούνιο και μελλοντικά θα καταφθάσει σε περισσότερες χώρες. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως όπως αποκάλυψε στο The Verge η επικεφαλής του global business solutions τμήματος του TikTok Αμερικής, Sandie Hawkins, η πλατφόρμα θα δίνει στους συμμετέχοντες το 50% των εσόδων, κρατώντας το άλλο 50%. Για την ιστορία, και το ποσοστό που δίνει το YouTube είναι αντίστοιχο, αφού τα κανάλια κρατάνε το 55% και η Google το άλλο 45%.

unboxholics.com

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ