ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ο CEO της Intel προβλέπει πως η έλλειψη chip θα διαρκέσει περισσότερο

0

Μόλις έξι μήνες μετά την πρόβλεψη πως η έλλειψη chip θα διαρκέσει μέχρι το 2023, ο CEO της Intel, Pat Gelsinger βλέπει τώρα το πρόβλημα να διαρκεί και μέχρι το 2024. Συγκεκριμένα, οι δηλώσεις του στο CNBC ήταν οι εξής:

    Πιστεύουμε πως η συνολική έλλειψη στα chips θα περάσει και στο 2024 και όχι μόνο στο 2023 όπως είχαμε πει, απλά επειδή οι ελλείψεις έχουν πλέον επεκταθεί στον εξοπλισμό και μερικές από τις γραμμές παραγωγής θα συναντήσουν επιπλέον δυσκολίες.

Ωστόσο, η πρόβλεψή του είναι γενική και δεν αφορά την Intel, καθώς η εταιρία βρίσκεται σε καλή πορεία.

    Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, τα εργοστάσια της Intel και οι προμήθειές μας βρίσκονται πολύ κοντά στο να ανταποκριθούν στη ζήτηση των πελατών μας.

Οι CPUs, GPUs και gaming κονσόλες έχουν χτυπηθεί περισσότερο από την έλλειψη chips, ωστόσο η προσφορά και ζήτηση έχει αρχίσει να εξισορροπείται. Σε κρίση βρίσκονται ακόμα οι κατασκευαστές chip δικτύωσης, κάτι το οποίο έχει μειώσει τις παραγωγές PC.

Ο Gelsinger αναφέρθηκε και στην πτώση τριμήνου 13% που σημείωσε η Intel και την απέδωσε στη μετάβαση της Apple στους δικούς της επεξεργαστές και τη χαμηλότερη ζήτηση από καταναλωτές και τον τομέα της εκπαίδευσης.

unboxholics.com

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ