ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το αυτόνομο τρακτέρ της John Deere είναι έτοιμο για παραγωγή

0

Ο κολοσσός αγροτικών μηχανημάτων, John Deere, αποκάλυψε στο πλαίσιο της CES 2022 πως το πλήρως αυτόνομο τρακτέρ που αναπτύσσει από πέρυσι, είναι έτοιμο για την παραγωγή. Το Deere 8R θα γίνει διαθέσιμο προς αγορά αργότερα μέσα στο έτος και θα επιτρέπει στον αγρότη να μη βρίσκεται καν στο χωράφι την ώρα που το τρακτέρ θα πραγματοποιεί τις εργασίες μόνο του.

Το τρακτέρ χρησιμοποιεί συνδυασμό τεχνολογίας αισθητήρων και GPS με ακρίβεια 2.5 εκατοστών. Διαθέτει έξι ζεύγη stereo καμερών προς όλες τις πλευρές για ανίχνευση αντικειμένων και τα δεδομένα τα επεξεργάζεται ένα τοπικό νευρωνικό δίκτυο.

Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνουν οι αγρότες είναι να το οδηγήσουν στην αρχή του χωραφιού, να ενεργοποιήσουν την αυτόνομη λειτουργία και με ένα swipe στο κινητό τους, το τρακτέρ ξεκινά την εργασία του. Από το smartphone μπορούν να παρακολουθούν video σε ζωντανή μετάδοση, να λαμβάνουν δεδομένα και μετρήσεις και να ρυθμίζουν την ταχύτητα και άλλα χαρακτηριστικά των μηχανημάτων που είναι συνδεδεμένα στο τρακτέρ.

 

unboxholics.com

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ