ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Meta αναβάλλει την κρυπτογράφηση σε Facebook και Instagram μέχρι το 2023

0

Η Meta αναβάλλει τα σχέδια της για να προσφέρει κρυπτογράφηση σε Facebook και Instagram τουλάχιστον μέχρι το 2023. Ο λόγος φαίνεται πως είναι οι προειδοποιήσεις οργανώσεων προστασίας παιδιών, που τονίζουν πως η εφαρμογή κρυπτογράφησης θα εμποδίσει σημαντικά τις έρευνες της αστυνομίας σε περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών.

Η κρυπτογράφηση θα επιτρέψει μόνο στον αποστολέα και στον παραλήπτη να διαβάζουν τα μηνύματα, έχοντας φυσική πρόσβαση σε ξεκλείδωτη συσκευή, αποτρέποντας την πρόσβαση στη συνομιλία στις αρχές ασφαλείας.

Ωστόσο πρόσφατη έρευνα σε Αγγλία, Ουαλία και Σκωτία αποκάλυψε πως από τις 9.470 περιπτώσεις εικόνων παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης που αναφέρθηκαν στην αστυνομία, το 52% αυτών έλαβε χώρα σε εφαρμογές της Meta. Η μεγάλη πλειοψηφία έλαβε χώρα στο Instagram, το 13% σε Facebook και Messenger και λίγες στο WhatsApp, εντείνοντας το φόβο πως η έλευση κρυπτογράφησης σε Messenger και Instagram θα προστατέψει την πλειοψηφία των κακοποιών.

    Ως μία εταιρία που συνδέει δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και έχει δημιουργήσει μία κορυφαία τεχνολογία στο χώρο, είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε τις ιδιωτικές επικοινωνίες των ανθρώπων και να τους κρατήσουμε ασφαλείς online. – Antigone Davis, επικεφαλής ασφαλείας της Meta

unboxholics.com

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ