ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πάγωσε η κόλαση - Η Apple θα σας πουλά εξαρτήματα για να επισκευάσετε το iPhone στο σπίτι

0

Η Apple ιστορικά ήταν αντίθετη στο δικαίωμα των χρηστών για επισκευή των τηλεφώνων τους οπουδήποτε αλλού εκτός από τα δικά της καταστήματα και μέχρι πριν μερικές εβδομάδες είχε λογισμικό που απέτρεπε τη λειτουργία του Face ID αν οι πελάτες αντικαθιστούσαν την οθόνη του iPhone μόνοι τους ή σε service τρίτων.

Τώρα, σε μία τεράστια αλλαγή στην πολιτική της, εισάγει το πρόγραμμα “Self Service Repair”, με το οποίο θα πουλά στους πελάτες της εξαρτήματα και εργαλεία για να επισκευάσουν Apple προϊόντα στο σπίτι τους, προσφέροντας μάλιστα και οδηγίες για την επισκευή.

Το Self Service Repair θα ξεκινήσει στις αρχές τις επόμενης χρονιάς από τις ΗΠΑ, πριν επεκταθεί σε περισσότερες χώρες, ενώ η Apple σχεδιάζει να ξεκινήσει με τα iPhone 12 και 13 και αμέσως μετά με τα M1 Macs. Ο χρήστης θα μπορεί να αντικαταστήσει την οθόνη, την μπαταρία και την κάμερα των iPhones χρησιμοποιώντας εξαρτήματα της Apple, με άλλες επιλογές να ακολουθούν σε δεύτερο χρόνο.

Η Apple επισημαίνει πως το πρόγραμμα προορίζεται για “άτομα με γνώση και εμπειρία στην επισκευή ηλεκτρονικών συσκευών”, ενώ καλεί αυτούς που δεν έχουν κάποια εμπειρία στο service να καταφύγουν στη βοήθεια επαγγελματιών. Το σημαντικό σε κάθε περίπτωση, είναι πως η επισκευή που θα επιχειρήσετε μόνοι σας, δεν ακυρώνει την εγγύηση της συσκευής.

Η Apple σκοπεύει να πουλήσει “πάνω από 200 ξεχωριστά εξαρτήματα και εργαλεία”, ενώ θα προσφέρει και οδηγίες επισκευής τις οποίες οι πελάτες θα μπορούν να δουν πριν αγοράσουν τα εξαρτήματα. Οι τιμές των εξαρτημάτων και των εργαλείων δεν έχουν ανακοινωθεί, αλλά η Apple λέει πως οι πελάτες θα μπορούν να λάβουν ένα bonus ανακύκλωσης αν επιστρέψουν τα χρησιμοποιημένα εξαρτήματα μετά την επισκευή.

unboxholics.com

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ