ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Ευρώπη είναι 21 χρόνια πίσω από τους στόχους εκπομπών ρύπων

0

Η Ευρώπη θα χάσει ένα σημαντικό ορόσημο για τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, αφού ο στόχος του 2030 αναμένεται να επιτευχθεί μόλις το 2051, σύμφωνα με νέα μελέτη της Enel, ενός πολυεθνικού κατασκευαστή και διανομέα ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στην Ιταλία. Ο στόχος των Βρυξελλών ήταν να μειώσουμε κατά 55% τις εκπομπές ρύπων σε σχέση με τα επίπεδα του 1990.

Στη μελέτη όμως αποκαλύπτεται πως απαιτούνται επενδύσεις ύψους €3.6 τρισεκατομμυρίων σε όλο το μπλοκ των χωρών για να πιάσουν τους στόχους του 2030, με μία πιθανή συγκεντρωτική επίπτωση στην οικονομική ανάπτυξη της Ε.Ε. ύψους €8 τρισεκατομμυρίων.

    Είναι απαραίτητο να επιταχύνουμε τον εξοπλισμό μας με ένα σύστημα διακυβέρνησης το οποίο θα ανταποκρίνεται στις προκλήσεις και θα είναι ικανό να μεταφράζει τις προθέσεις σε άμεση δράση. Με αυτόν το ρυθμό, η Ευρώπη θα φτάσει το στόχο του 2030 για μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών στο 40% μέχρι το 2043. Είναι πολύ αργά.

Για την επιτάχυνση της διαδικασίας η μελέτη προτείνει στενότερη συνεργασία των κρατών-μελών στην ενεργειακή μετάβαση, καθώς και την υιοθέτηση μίας τοπικής προσέγγισης για να ενισχυθεί η ενσωμάτωση της αγοράς.

unboxholics.com

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ